Chat 8

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сад и агрегат гасе дошао је у црвено, 300А. Ееее струја да фали...

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Kod nas svaku noc nestaje struje, leti i preko dana.Tako vec nekoliko godina i po centru KS se to stalno dogadja valjda je mreze opterecena pa iskacu osiguraci u stanicama.Nikako da rese to treba im ceo vek.

Да ли се може наћи само генератор а да је исправан, имам један мотокултиватор вишка таман да тера за овакве ситуације?

Јел користи неко унифлуксове филтере ,јел их вреди стављати?

Teško je da na kultivator namestiš agregat. Može, ali nećeš imati fiksan napon. Treba tu 300 regulatora tako da se ne isplati.
Pokojni komšija je pre 5-6 godina kupio solarne ploče i otkačio se od distribucije. Doduše njemu nije trebala neka količina struje u zimskom periodu pa mu je sistem za 3KW snage završavao posao. Uveče sam mu viđao samo TV da svetli, a kad nestane struje u selu on upali sve spoljne sijalice i čika nam se. Do ove godine, ove godine ga odnela bolest i kuća ostala prazna.

Što se zakona o eksproprijaciji tiče, koliko se sećam ove godine je izmenjen. Izmenjen tako da nemaš osnova sa tužiš za više od ponuđenog. Zato ne poredite ranija iskustva sa onima koja ćemo imati. Sada oduzeto ide po tržišnoj ceni. Nema pogađanja. Ranije smo jedva čekali eksproprijaciju jer je bila lepa para. Danas ne d’o ti Bog da si državi na putu. A tek ne valja ako na toj trasi imaš ne ozakonjen objekat, prođeš kao Hercegovačka. Ni dinara odštete.

Koliko sam ja shvatio zakon o ekproprijaciji država može da uđe na tvoj posed i da radi a da ti ponudi tržišnu cenu. Ako se ne slažeš možeš da se tužiš ali to državu ne sprečava da uđe na tvoj posed i da oduzme nekretninu.

Јел користи неко унифлуксове филтере ,јел их вреди стављати?
Uzeo sam 10 za ulje za imt
Od njih 5 curi!!!!!!
Dole je punktovana ona kandža za odvrtanje i tu kapa na punkt tačci!!!!!!!
Meni idu na forvarder gde se svakih 7 dana menja ulje, jer radi dan noć
Stigao je sad kod mene da skidam menjač
b6498cf99c0fc1b2fd7d1215d0282d75.jpg

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Mali je dmb 6kw tera frizidere zamrzivače,bunar, ventilaciju u svinjcu
2 fuzidera
2 zamrzivača
750w pumpa
1,5kw ventilacija
Može usput i tv ili komp

I kod mene je isti, vojni..
Monofazni. Odlicna stvar, jedino sto se cuje u susedna dva sela
Sto rekao matori samo pljesti
Sad gledam da mu uradim auspuh na drugu foru da bude necujni, ali i navikli smo vec, komsije se ne bune

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Да ли се може наћи само генератор а да је исправан, имам један мотокултиватор вишка таман да тера за овакве ситуације?

imam ja jedan generator nov 2kw kineski ali mislim daje nije ispravan ja iskoristio motor za pumpu navodnjavanje, ako ti treba daću tiga

Imam objekat koji obuhvata garažu za traktor, i par dodatnih prostorija za ogrev i sl. Objekat ima krov na dve vode, ali nema uopšte tavan, tj. iz prostorija vidim direktno crep. Rogovi krova leže na gredama koje su oslonjene na spoljne zidove objekta. Raspon između tih greda (samim tim i rogova) je 110cm (od sredine do sredine grede). Mislio sam da preko tih greda poprečno postavim daske i tako napravim tavan (da podaščam tavan). Tavan se ne bi koristio, po njemu bi se hodalo tek toliko da se eventualno zameni neki puknuti crep, ili da se odloži nešto što samo smeta i premešta se sa mesta na mesto (kojekakve stvari koje nisu teške). Koliko bi trebale da su debele daske za tu nemenu? Da li bi colarice bile dovoljne?

Poslednja izmena:
Colarica je sasvim dovoljna... Kod mene tako stoji seno iznad štale, i još jedan tavana, i u staroj kući isto imao tavan tako... Samo ako su grede dovoljno jake da izdrže zamišljeni teret...

Da su grede malo blize colarice bi bile ok ali na razmak 110 plasim se da neko ne propadne kroz njih, jedino da malo vodi racuna gde gazi da ne staje bas po sredini

Послато са moto e5 play помоћу Тапатока

Slobodno kod mene je 1,5m raspon po moram paziti, bale stoje gore
A na 1,1m nemas brige

Dovoljna je daska. Koliko su dugačke te grede? Može doći do uvijanja ako su predugačke jer i daska ima svoju težinu.

5 metara je unutrašnji razmak između zidova (prednjeg i zadnjeg - na koji se oslanjaju grede).

Pa, ako je daska od recimo hrastovine ili bagrema, onda je to OK, ali ako je jelovina ili topola i tako to, onda je ''trojka'' po meni bolje rjesenje.

Po drvarama se prodaju samo colarice od čamovine, nema od tvrdog drveta. A ne znam da negde u blizini može da se poruči da se iseče na 3cm debljine...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh