Neradnici i lenčuge žive najbolje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Jel ljudi,da vas pitam nesto,da li kod nekog u opstini ili mesnoj zajednici neko organizuje ove koji primaju socijalu da u ovakvim slucajevima(trenutno sneg)da se cisti po ulicama kod ljudi koji nisu u mogucnosti da sami ociste?
POTPISUJEM !!!!Evo u Rumi katastrofa na parkinzima.Skoro ni jedan nije očišćen a naplaćuju redovno,sramota.
Pa ima li ta novcana socijalna pomoc neki rok trajanja, sta ce kad prodju godine a ostane bez penzije ?
I koliko se ja secam mada nisam siguran, nekada se nije mogla primati ako se poseduje zemlja ?
Не могу да верујем, по вашем писању, ко и колико их има прима материјално обезбеђење. Код мене центар за социјални рад то реже ко српом. Помоћ добија само онај ко стварно није способан за рад, нема имовину а има гомилу папира који то потврђују; нпр. џаба што види да неко нема обе ноге ако нема потврду за то. И поред свега на свака 3 месеца се врши ревизија.
Што се тиче чишћења снега, окопавања, брања... ту би требало да видимо затворенике у акцији а ја сам ових дана са лопатом у рукама виђао једино раднике паркинг сервиса (не могу да наплате залеђено место).
ako nemacka ima 80 miliona ili i vise stanovnika,normalno je da je 5% barem 4 miliona na socijali,znaci isto kao i kod nasTako je kolega i kod nas Centar za socijalni rad reze bez milosti,fali jedan papir i.....nema prava,Da ne pominjem revizije.Inace i deciji dodatak je vid socijalne pomoci,kao i svako bolovanje duze od trideset dana iskljucujuci ono nastalo zbog povrede na radu,roditeljski dodatak,tudja nega i pomoc,naknada za nezaposlene i sl.
Najmanje novca se daje licima kao direktna socijalna pomoc i mislim da ih nema vise od 250 000 na teritoriji Republike sto je ispod 5% stanovnistva i daleko je ispod normativa uredjenih drzava.U Nemackoj broj lica na socijalnoj pomoci za nezaposlene se meri u milionima korisnika u svakom momentu,da ne pominjem decije dodatke i sl.
Biti socijala u Srbiji,mogu samo reci-daleko bilo!!!Ni najmanje ne zavidim ljudima koji imaju socijalnu pomoc (nikada nisam bio korisnik ni decjeg dodatka,a kamoli kakvog drugog vida socijalne pomoci).
ako nemacka ima 80 miliona ili i vise stanovnika,normalno je da je 5% barem 4 miliona na socijali,znaci isto kao i kod nas
jbt.pa mi smo isti kao i taj truli zapad
u eletrovojvodini se ta cifra krece izmedju 20-25.oooePa ne verujem da kod nas u svakom momentu 5% stanovnistva prima naknadu za nezaposlene "ono preko zavoda".Da,to je vid socijalne pomoci samo sto mi volimo da mislimo da neko drugi prima socijalnu pomoc,a da smo mi to zaradili....A da smo truli,truli smo mnogo vise od Zapada,im ljudi sa npr. sa 38 godina radnog staza u Telekomu dobiju npr. 900 evra otpremnine po godini staza od firme i odu dve godine na zavod-na socijalu-pa u penziju....
u eletrovojvodini se ta cifra krece izmedju 20-25.oooe
jos su svi ubedjeni da to zasluzuju i da smo mi svi nedostojni cak i da razgovaramo sa njima