Chat 7

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

MONTOYA

Član
Učlanjen(a)
21 Jun 2009
Poruka
12.881
Lokacija
Sovljak (opština Bogatić)
Uglavnom rat je nešto najgore što se može jednom narodu dogoditi , zato je najbolje za male narode da pristupe nekom velikom vojnom savezu npr i najbolje natou jer onda su najmanje šanse da će se rat dogoditi u tvom malom dvorištu . Bilo kako bilo nije savršen ni ovaj ni onaj , ima tu uvjek interesa velikih dabome , ali činjenicu su jedno a emocije drugo . Najveći period mira u istoriji svijeta je otkad je nastao Nato , to je već više od 70 godina kako nema rata na velikom dijelu zemaljske kugle zemalja članica , već mira i prosperiteta . Tako je , dal se nekom svidja , to je drugo.
70 godina mira od kako postoji nato. covece gde ti zivis
pa na planeti malo koji rat se dogodio da oni nisu direktno ili indirekno poveli
 

MOMOSARIC

Član
Učlanjen(a)
10 Dec 2010
Poruka
12.832
Lokacija
Nožičko,Srbac;BiH
Jeli bio rat u zadnjih 70 godina u Njemaćkj , Francuskoj , VBritaniji (ako izuzmemo foklandska o.) , u Kanadi ,SADu, Turskoj, Italiji, Grčkoj,itd,itd? Šta sam pogrešno rekao ? Jel pričam Srpski ili Španski ?
 

bojcetic

Član
Učlanjen(a)
14 Jan 2009
Poruka
12.912
Lokacija
Stapar
Mislim da je sada raspolozenje da 90ih je napravljena greska da smo trebali se prikloniti Natu. Mi smo mali narod sa vodjama losim i sa losim namerama. Dugorocno nema tu srece.
 

dejja

Član
Učlanjen(a)
21 Jul 2008
Poruka
675
Lokacija
Jagodina
Ma kakvi mali. Nije mala, nije mala 3x ratovala
Da smo na vreme konkurisali za NATO, nebi se sad natezali oko Gazivode, a OVK nebi smela ni da postoji. Tači i ekipa bi i dalje čuvali krave da smo bili pametni da iskoristimo pokojnog Rugovu. Mogao je da nam bude od koristi kao danas Ljajić. Od kada je Ljajić u vladama, rasformiraše se zelene garde. Milošević bi do kraja i sa njima zeznuo stvar.

Što se piva tiče, kaže moj drugar da pivo samo jastukom ne može da otvori ali bi u nuždi i sa njim našao rešenje



Sent from my iPhone using Tapatalk
 

MONTOYA

Član
Učlanjen(a)
21 Jun 2009
Poruka
12.881
Lokacija
Sovljak (opština Bogatić)
Razumem ja tebe, al ne razumes ti mene
hteo sam reci da postojanjem nato mir u svetu nije uspostavljen, nego se ta organizacija debelo zloupotrebljava radi necijih interesa a ne radi mira i demokratije
 

dejja

Član
Učlanjen(a)
21 Jul 2008
Poruka
675
Lokacija
Jagodina
Mladi se ne kolebaju, oni odlaze. Škole Nemačkog su prebukirane. Kolebaju se oni koji već imaju porodicu.
Pre neki dan saznam da je drugar ‘78-mo otišao za Holandiju. On je do prošle godine sam radio 50-tak hektara u zakup i tovio oko 50junadi. Žena medicinska sestra, ostala sa decom i čeka da ode i ona.
Otišli su i neki koji su radili i po 100ha, ali za ovog sam mislio da je mnogo jak.

Mene sa mojih nekoliko hektara bilo sramota da se učlanim na poljoprivredni forum ‘90-ih sam sejao 7ha kukuruza, plaćao Bugare da kopaju, i živeo 3x bezbrižnije nego danas.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Učlanjen(a)
6 Dec 2015
Poruka
1.596
Lokacija
Male Pijace
Nije to nostalgija batice...

Ja sam kao gimnazijalac na odbrani i zaštiti naučio da rukujem minsko explozivnim sredstvima, gde i koliko kog exploziva da prekineš železničku šinu, a gde da srušiš most ili obrušiš brdo.

Da napravim molotova, preradim ureu i kan kako bih digao pola grada u vazduh, umešam termit i još puno korisnih stvari.


Sad je moderan pritisak da se od naroda oduzme oružje, al ako omladina opet nauči da ga napravi bolje će nam svima biti...

Neb ja dalje o tom na koji način do boljeg...
 

dejja

Član
Učlanjen(a)
21 Jul 2008
Poruka
675
Lokacija
Jagodina
Pogrešan izraz. Mislio sam na finansije
Iako je narod tada bio najsiromašniji, za onog koji je imao formirano gazdinstvo nije bilo zime. Nije bilo da se prave farme i kupuju nova auta, ali se nije natezalo sa poreznicima, EDS, PTT.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

T110

Član
Učlanjen(a)
25 Avg 2017
Poruka
1.131
Lokacija
Beograd-Kragujevac
Nije to nostalgija batice...

Ja sam kao gimnazijalac na odbrani i zaštiti naučio da rukujem minsko explozivnim sredstvima, gde i koliko kog exploziva da prekineš železničku šinu, a gde da srušiš most ili obrušiš brdo.

Da napravim molotova, preradim ureu i kan kako bih digao pola grada u vazduh, umešam termit i još puno korisnih stvari.


Sad je moderan pritisak da se od naroda oduzme oružje, al ako omladina opet nauči da ga napravi bolje će nam svima biti...

Neb ja dalje o tom na koji način do boljeg...
Sta je exploziv?

Ma da 90 su zlato, 20 godina 0 din u dzepu i puska o ramenu, duvan zavijen u novine i gorivo iz kontejnera, ma milina :osmeh:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh