Gost 16052020
Član
Sremci znaju šta valja.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Al ti imaš GREŠNE MISLIJa sam razumeo da mu žena ne da,da jede beli luk pa on iskoristi priliku kada žena ode kod svastike u goste.
Al ti imaš GREŠNE MISLI
Pripoveda se u selu priča od davnina, još iz pra postojbine JANJSKE doline i obronaka VITOROG planine donešena parnom lokomotivom u glavama nepismenih brdjana kolonista koji bejaše ubedjeni da idu u BAČKU a u njihovim glavama odjeknu selo SIVAC jer za drugo mesto u Backoj nisu ni čuli a kamoli znali i sva sećanja sa berbi kukuruza u istom!!
Kaze ide se Bačku ima šume ima vode ima zemlje za oranje i svi oni udjoše u stočne teretne vagone povedoše stoku, marvu, ćuke, djecu prebrojaše još jednom pre zvižduka željezničara za kretanje voza!!!!
Kažu bio jedan stari momak JOVO 30+ godina ČIČELA te se oženio za izvesnu VOJKU 15g pa se siroma dovatio žene ko siroče trešanja, porodi se VOJKA i u pomoć joj priteče bliznica sestra BORKA jer čovek ne imaše nikog u kući ni matere ni sestre
Dodje JOVO sa pojata bio kod stoke i vide zenu u kući kako nagnuta pere veš pridje Jovo i poče DOGI STYLE ona pokuša da se odbrani pa veli nisam ja VOJKA ja sam BO O O O O O RKA, nije se više branila!!!! Jovi to bejaše isto
Takvu priču nama ispričaše djedovi koji su u 8 avgusta svake godine sedeli na klupama po ulici obučeni u vunene čorape, opanke lače i kratke gaće, potkušulju košulju štrikani prsluk i neizostavan odevni predmet JANJSKI PAAAAS, za koji su bili zadeveni šklopac, duvan, šibica, a neki su i pištolje nosili još od rata!!!!
A 8 avgusta dočekivaše raseljenu familiju na seosku slavu 9 avgusta sv PANTELEJMONA,
Ima tih priča što još pamtim, a samo još Dvojica starina živih svedoka JANJSKE kolonizacije prkose smrti i raduju se životu, a broje 85+godina
Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora