Lik si Pavle nema šta.... Dalo bi se tu raspravljati ali nije mesto. Samo mi reci nešto. Koliko se sećam po zanimanju si varioc ili tako nešto... Nije ni bitno. Ali kada nešto napraviš ili popraviš pa treba da naplatiš taj svoj rad i ulozen trud,znanje,materijal,jesi se ravno prema tome koliko te to nešto košta ili si se odrekao dobrog dela zarade u korist mušterije? Naravno da nisi,baš kao što se nijedna fabrika ne odriče.....
Što se tiče ojebina što nude kredit.... Jesu ojebine i kamate im nisu male al zar bi ti dao npr 20.000 evra nekome na zajam bez kamate? Da nije njih mi nikad ne bi mogli skupiti pare da kupimo novu sejalicu, nov traktor,par kj zemlje i još ponešto i čak šta više zahvaljujući kreditu sam uzeo sejalicu u godini kada su se davale doooobre subvencije na nju pa me umesto 850.000 košta 600.000 sa kamatom banke. Traktor takodje preko krede na 5 godina,pa će me sa kamatom koštati manje nego da sad odem i kupim ga za keš. Zemlja isto tako... Kupovali smo za 2-3-4.000evra/kj na kredit preko banke i da smo istu tu zemlju prodali kada je dostigla svoj maksimum opet bi bili u +. Ne držim stranu bankarima niti bezobraznim uvoznicima (tu se jedino slažem s tobom o njihovom načinu poslovanja) ali zar bi bilo bolje da ih nema? Onda ne bismo moglli sebi priuštiti zadovoljstvo da kupimo bilo kakav traktor! A neka mi neko kaže da uživa voziti traktor 40+ godina.....
Što se tiče Kubote.... Da sam bio kreditno sposoban ili da su u Miluroviću imali neke druge uslove onda bi sad u dvorištu bila jedna 108-ica koja je onda koštala ispod 40.000 evra a sad oko 48.000e. Samo da napomenem da nijedna banka nema toliku kamatu.
Ali daće Bog pa će se opet kockice poklopiti da nam rodi kukuruz,žito,suncokret,soja i ostali proizvodi a pri tom da ne budu jeftini pa ćemo opet podmladiti vozne parkove i zaboraviti kako nam je nešto bilo ne izvodljivo da si priuštimo.