Chat 3.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја сам био патриота кад је требало,кад сам то преживио са главом на раменима од 91 до 95 и 99,сада ми није лоше сигурно да бежим негде..Онај ко мисли да Мађари живе боље,тешко.А ко није био у Бечу у скорије време видеће тек какви су тамо проблеми за ново придошле..За коју годину ће се сви враћати овамо,сетићеш се ових речи кад то будеш видео.

Putin,mani se cinizma. Dosta postova ti je takvo. Radi nesto pametnije. Pricas kao da si bio svuda,za svako mesto imas komentar,a deluje da nisi daleko odmako odatle gde si sad.

@ putin

Opet smaraš ljude ovde sa svojim patriotsko proročkim pričama. Za takve priče imaju drugi forumi pa tamo piši o tome, a ovde se drži poljoprivrede. Mislim da si orginalan bilo bi zanimljivo, ali već 24 godine slušamo priče kako je tamo na Zapadu loše i kako će se svi vratiti i za to vreme se ništa značajnije nije desilo po tom pitanju, 85% onih koji su otišli nisu se vratili.

I to nema veze sa patriotizmom, nego isključivo sa zaradom i uslovima života.

Лако је тврдити нешто а ниси мрднуо из Бечеја...Иди у Беч да видиш сиротиње и како се спаја крај са крајем...Шта ти мислиш да Швабе воле оне које долазе да им узимају посао..Гледају их само као слуге а тако их и плаћају и третирају..(нажалост та плата једва спаја месец са месецом)..А она лепа кола која гледамо на нашим путевима око већих празника су веома често на креду и лизинг јер је тамо камата 2 посто.

Нови ја пишем ово из искуства и чињеничног стања,а то некоме ко тамо није био није лако објаснити..Нажалост..Неко ће радије бити сиромах ал да се каже да живи на западу него свој на своме..То је туга а што се мене тиче коме год се иде,нега разгули слободно,ал да се питам кад буде хтео да се врати били би неки други услови...
Немачка и Скандинавија је нешто друго наравно.

Шта ти мислиш да Швабе воле оне које долазе да им узимају посао..Гледају их само као слуге а тако их и плаћају и третирају..

Dobro, sad nam objasni kada je tako loše kod Nemaca, zašto ljudi se trude da odu tamo ?

@ MarkoSreta

Ovo je najbolje, ali ima ovde neki nemaju svojih briga nego brinu tuđe.

Bio sam protivnik odlaska iz nase zemlje jer racunam imam,lepo cu ziveti ali kad vidim ko su sad "gazde" i kako ponizavaju radnike...mozda bude cao Srbijo.

Ako neko (mnogo njih) žele da odu tamo gde ih tretiraju kao sluge i plaćaju ih loše (u odnosu na domeaće radnike), a to je sve jako blizu istine, postavlja se pitanje kako ih tretiraju u njihovoj zemlji.

Dobro, sad nam objasni kada je tako loše kod Nemaca, zašto ljudi se trude da odu tamo ?

Написао сам у посту горе,Немачка као доминтна сила у Еворпи(сви знамо како је до тога дошла)има најјачи стандард и најбоље се паре зараде...Али Турци су нас давно претекли са пословима тамо,тако да џаба труд,ретко ко успе да остане да ради тамо...
Коме се иде,као што каже колега,само покупи пинкле и путуј игумане.Ал нема враћања после.
И у чему је проблем имати своје мишљење на овом форуму,колико видим бар није :off_topic: тема је чат.

Poslednja izmena od urednika:
Nije off,ali si ti strasno dosadan s tim glupostima i napadanjem drugih za njihovo misljenje ili postavljeni link. Sve znas,a ne vidis koliko usko gledas. Takoreci ne dalje od nosa.

Problem nije u tvom mišljenju, nego njegovom stalnom ponoavljanju i guranju istih priča na račun patriotizma, nije problem izađeš i kažeš šta imaš i neko to prokomentariše i to je to, Problem je što dobar deo tvojih poruka ponavlja i gde treba i gde ne treba. Ljudi imaju osećaj da pišeš da bi samo nešto napisao, a to na kraju bude ista priča.

Извини молим те а какве грешке?Какав сјај?Јеси се ти умио јутрос кад си устао? Који човек нема патриотски осећај...Ето Киш Роберт има патриотски сјај за Мађаре,то је и доказао преко пп,ал то ја разумем,човек је Мађар и воли своје...А шта си ти,то не бих знао.

Нови неко нон стоп пише како је све пукло,ја пишем како има и доброг,у чему је ту проблем.Неко има СТАВ и тога се држи,бар ја,јбг имам кичму,а ако то некоме смета,форум је нека заобиђе пост и ћао,као што и ја радим код појединих..Углавном не кршим никаква правила,Није ово Хитлер југен да морамо сви да размишљамо исто или се варам?

- - - - - - - - - -

Nije off,ali si ti strasno dosadan s tim glupostima i napadanjem drugih za njihovo misljenje ili postavljeni link. Sve znas,a ne vidis koliko usko gledas. Takoreci ne dalje od nosa.

Слушај дете,као прво доста си млађи да неког вређаш ко је старији од тебе,имам сина старијег од тебе као прво..Ниси се ни испилио да знаш шта је шта,и шта је уско а шта није.Ако ти се нешто не свиђа ти заобиђи и не прави се паметан,не иде ти,прво неке школе заврши...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh