Chat 18

Jedni kazu nisu drugi kaze jesu imale pravo,, ali vecina republika ili naroda je htela da se odvoji od sfrj.
E sad zamislite tu drzavu gde je 1991 36% bilo Srba a oni koji su hteli da se odvoje Hrvata,Muslimana,Slovenaca,Makedonaca i Albanaca 52.3% .
I da je Milosevic ukljucio Srbiju jos direktnije u sukob , da li bi mi ovaj rat dobili, ili bi bilo jos vise zrtava?
Greske u proslosti jos od stvaranja Kraljevine SHS, umesto da su to odbili, je kad tad morala da dodje za naplatu, jer Slovenija I Hrvatska a i BIH nikada u istoriji pre Kraljevine Jugoslavije nije pripadao Srbiji.
E to su istorijske cinjenice.

smem da se kladim da ti o svemu sve znaš,ako si pismen pročitaj da li je svaka repoblika imala pravo na samoopredeljenje.nema što da me sramota govorim o činjenicama nisam navijač ,nisi napomenuo koliko je nemaca ostalo kako tako dobar narod da pobije i protera toliki broj ljudi.
Pa izgleda da(kao i mnogi ovde)znam vise od tebe,sto se pojedinih tema tice,a ti nauci da razumes procitano.Ajd sad ponovo procitaj komentare.

Stvarno , šta bi Gavrilu da ga rokne ?
Nije se valjda samo vodio uverenjem da Bosna i Hercegovina ne treba da bude pod vlašću Austro- Ugarske ?
Bilo je tu i nekih drugih naroda i narodnosti pa su oni prvenstveno mogli da preuzmu akciju jer se najviše radilo o njihovoj sudbini ?
Dublja je prica sa dosta teorija.

Stvarno , šta bi Gavrilu da ga rokne ?
Nije se valjda samo vodio uverenjem da Bosna i Hercegovina ne treba da bude pod vlašću Austro- Ugarske ?
Bilo je tu i nekih drugih naroda i narodnosti pa su oni prvenstveno mogli da preuzmu akciju jer se najviše radilo o njihovoj sudbini ?
pa ko je pripremao i obezbedio logistiku mladoj bosni.po jednom članu verovatno austrougarska da bi anektirala bih

Jedni kazu nisu drugi kaze jesu imale pravo,, ali vecina republika ili naroda je htela da se odvoji od sfrj.
E sad zamislite tu drzavu gde je 1991 36% bilo Srba a oni koji su hteli da se odvoje Hrvata,Muslimana,Slovenaca,Makedonaca i Albanaca 52.3% .
I da je Milosevic ukljucio Srbiju jos direktnije u sukob , da li bi mi ovaj rat dobili, ili bi bilo jos vise zrtava?
Greske u proslosti jos od stvaranja Kraljevine SHS, umesto da su to odbili, je kad tad morala da dodje za naplatu, jer Slovenija I Hrvatska a i BIH nikada u istoriji pre Kraljevine Jugoslavije nije pripadao Srbiji.
E to su istorijske cinjenice.
Gresis,Hrvatska,Bosna su Geografske odrednice kojom su ziveli i vladali SRBI,od kojih su kasnije stvarane neke nove nazovi nacije,ali ciji je KOREN SRPSKI.Problemi su poceli Podelom Rimskog carstva a kasnije podelom Hriscanstva,jer je granica napravljena na Srpskim zemljama tj
na obe strane Drine.
Zanimljiva je istorija jako.

Ti nisi starosedilac u tvom kraju?
Са очеве не са мајчине стране да. Деда протеран са огњишта од стране Италијана, шиптара, а на крају комуниста. Имовина национализована по добрим старим комунистичким обичајима.

Gresis,Hrvatska,Bosna su Geografske odrednice kojom su ziveli i vladali SRBI,od kojih su kasnije stvarane neke nove nazovi nacije,ali ciji je KOREN SRPSKI.Problemi su poceli Podelom Rimskog carstva a kasnije podelom Hriscanstva,jer je granica napravljena na Srpskim zemljama tj
na obe strane Drine.
Zanimljiva je istorija jako.
Ja sam rekao Srpska Drzava, to sto je neki Srpski Knez, Vlastelin ,Ban drzao neki deo teritorije i bio je nezavistan od Srbije to onda ispada automatski da pripada Srbiji.
Porediti ono vreme gde je bilo stotine malih teritorija kojima su upravljali samozvani kraljevi je irelevantno i koji su medjusobno stalno imali neke sukobe. A koliko sam ja uci iz istorije Rimsko cartvo je starije od bilo kojih Srpskih teritorija, jer su Srbi sa ostalim slovenskim narodima kasnije dosli.
Ako imas link gde mozes da mi pokazes da su Bosna i Hrvatska bile Srpske teritorije.

......... ....jer su Srbi sa ostalim slovenskim narodima kasnije dosli....... .
Učili smo da su sa prostora severnih Karpata ( a to su sada približno teritorije južne Poljske , zapadne Ukrajine i Belorusije ) u 5 i 6 veku slovenske zajednice počele snažnije da se šire na prostore Balkana .
Ne mogu da se setim a možda nije to ni objašnjeno zašto ?
Da li ih je naterala hladna klima , loša zemlja , neprijateljsko okruženje ili nešto sl. na seobu takvih epskih razmera ?

Tako smo učili, ali nije baš sigurno da je tako.
Ja dosta verujem u teoriju da je Ahil bio srbin, jer nema logike da su crnomanjasti grci mogli ličiti na Ahila.
A to je bio i stari vek..

Ja sam rekao Srpska Drzava, to sto je neki Srpski Knez, Vlastelin ,Ban drzao neki deo teritorije i bio je nezavistan od Srbije to onda ispada automatski da pripada Srbiji.
Porediti ono vreme gde je bilo stotine malih teritorija kojima su upravljali samozvani kraljevi je irelevantno i koji su medjusobno stalno imali neke sukobe. A koliko sam ja uci iz istorije Rimsko cartvo je starije od bilo kojih Srpskih teritorija, jer su Srbi sa ostalim slovenskim narodima kasnije dosli.
Ako imas link gde mozes da mi pokazes da su Bosna i Hrvatska bile Srpske teritorije.
Pa cekaj sad, znaci kada srpski vlastelin drzi neku teritoriju onda nije srpska a kada rimski vlastelin drzi onda jeste rimska? Pojasni nam to sve
iscekujem jos zanimljivije objasnjenje 🤭

Nazad
Vrh