Chat 18

Jedni kazu nisu drugi kaze jesu imale pravo,, ali vecina republika ili naroda je htela da se odvoji od sfrj.
E sad zamislite tu drzavu gde je 1991 36% bilo Srba a oni koji su hteli da se odvoje Hrvata,Muslimana,Slovenaca,Makedonaca i Albanaca 52.3% .
I da je Milosevic ukljucio Srbiju jos direktnije u sukob , da li bi mi ovaj rat dobili, ili bi bilo jos vise zrtava?
Greske u proslosti jos od stvaranja Kraljevine SHS, umesto da su to odbili, je kad tad morala da dodje za naplatu, jer Slovenija I Hrvatska a i BIH nikada u istoriji pre Kraljevine Jugoslavije nije pripadao Srbiji.
E to su istorijske cinjenice.

smem da se kladim da ti o svemu sve znaš,ako si pismen pročitaj da li je svaka repoblika imala pravo na samoopredeljenje.nema što da me sramota govorim o činjenicama nisam navijač ,nisi napomenuo koliko je nemaca ostalo kako tako dobar narod da pobije i protera toliki broj ljudi.
Pa izgleda da(kao i mnogi ovde)znam vise od tebe,sto se pojedinih tema tice,a ti nauci da razumes procitano.Ajd sad ponovo procitaj komentare.

Stvarno , šta bi Gavrilu da ga rokne ?
Nije se valjda samo vodio uverenjem da Bosna i Hercegovina ne treba da bude pod vlašću Austro- Ugarske ?
Bilo je tu i nekih drugih naroda i narodnosti pa su oni prvenstveno mogli da preuzmu akciju jer se najviše radilo o njihovoj sudbini ?
Dublja je prica sa dosta teorija.

Nazad
Vrh