Chat 18

Момо, немој да заборавиш и корупцију.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Момо, овај пут скоро да си у праву. Били смо, односно био си у тој ситуацији, у окружењу. То заборавио. И колико си добио помоћи од целог света? Тај фактор је за наше појмове неописив. Од све силне помоћи коју пошаљу у украјину стигне им 10-20% можда. Остатак развуку добротвори.
Замисли толику помоћ. И опет држе се.
Овај пут су покушали офанзиву на даљину, 40 дана напад дроновима и паралисање цивилног живота. Вратило им се тако да сад пво системи скоро не раде. Није зеленски кренуо у европу као туриста него да га нека ракета не би случајно пронашла, док не пронађу решење. Е то решење чини ми се биће на неки начин повезано са нама.

Све се своди на то да ако се граничиш са Русијом будеш уз Русе ако се не граничиш онда будеш уз Амере... и то је цела суштина... балансираш скупљаш ојре, наоружаваш се, подмићујеш и чекаш повољне околности када су силе заузете неким другим ратом или проблемом...

Мада мислим да је ово што је наша генерација урадила и дозволила последица претходне генерације која је прихватила комунизам и југославију а та иста условљена лошим животом под Краљевином... Тако да би се опоравили потребно је да се вратимо правим Божјим вредностима и будемо швајцарци пар генерација па да онда можемо нешто да урадимо...

Али такође мислим да је есенција овог народа исисана и да ћемо само посустајати у будућности... матори смо, заблудели и непоштени... накотило се блудно и неморално па виче гласније од оног доброг и поштеног... Уколико скоро не буде неко дешавање које ће да нас покрене лагано ћемо регресирати....

Не швајцарски систем већ дански. Швајцарци су максимално искористили зараћене стране, узели проценат, узели све рачуне од особа које се нису јавиле после одређеног времена. Појединци су постали власници свега и сада да се угледамо на њих? Значи све да аминујемо до сад, опрано богатство и сутра само господа и подстанари. Али стандард...
Са друге стране, данска је све блокирала на недељу дана и штампала нов новац. Било какве трансакције са станом и домаћом валутом блокиране.
Свако је добио еквивалент једне месечне плате а стари новац је могао бити замењен само у банци са легалним покрићем. Свако ко је имао новац који није могао да оправда као и страна валута је била неупотребљива. Е то би био почетак ресета како треба.
Ја сам за то.

Pomisli samo kako bi to bilo kod nas . Da nas napadne sad neko veliki i da se branimo 4 godine , sve te faktore zamisli pa onda reci.
pa nas napali i bombardovali skoro 80 dana :haha:
i to citava evropa+naravno ameri
i to sami samcati bili
bukvalno nam razvalili zemlju sa bombama

ovde se ne brani ukrajina nego se napada rusija 4 godine---tu si pomesao 2 ogromne stavke
i to ne napada je ukrajina,nego opet citava evropa+naravno ameri

a zelenski je pijun nukvalno ko sahovska figura,covek bukvalno glumac po porfesiji-bio komicar pre ovoga
imas snimaka kao sto je ovaj bar jos 10 od pre 15+ godina sta prica o rusiji

Не швајцарски систем већ дански. Швајцарци су максимално искористили зараћене стране, узели проценат, узели све рачуне од особа које се нису јавиле после одређеног времена. Појединци су постали власници свега и сада да се угледамо на њих? Значи све да аминујемо до сад, опрано богатство и сутра само господа и подстанари. Али стандард...
Са друге стране, данска је све блокирала на недељу дана и штампала нов новац. Било какве трансакције са станом и домаћом валутом блокиране.
Свако је добио еквивалент једне месечне плате а стари новац је могао бити замењен само у банци са легалним покрићем. Свако ко је имао новац који није могао да оправда као и страна валута је била неупотребљива. Е то би био почетак ресета како треба.
Ја сам за то.

Pretpostavljam da je sva tvoja imovina/ušteđevina sa legalnim pokrićem, računima, otpremnicama, čim priželjkuješ da ti se to kontroliše? Ceniš da ti ništa nebi bilo oduzeto kao nedokazivo?
Ko bi po tebi trebao da to proverava, oni stari udbaši u kožnim kaputima koji sve što oduzmu preuzmu za sebe i kolege?
Kako bi rešio elektronski novac, verovatno imaš originalnu ideju?
Dali ti je poznato da u danskoj tvoji potomci nemogu naslediti tvoju imovinu, a i ti od tvojih predaka. I to ti savršeno odgovara?
Verovovatno ti je poznato da tamo žene imaju po dva muža? Bilo bi ti prijatno da budeš drugi 'husband'?:haha:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh