Chat 18

Момо, немој да заборавиш и корупцију.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Момо, овај пут скоро да си у праву. Били смо, односно био си у тој ситуацији, у окружењу. То заборавио. И колико си добио помоћи од целог света? Тај фактор је за наше појмове неописив. Од све силне помоћи коју пошаљу у украјину стигне им 10-20% можда. Остатак развуку добротвори.
Замисли толику помоћ. И опет држе се.
Овај пут су покушали офанзиву на даљину, 40 дана напад дроновима и паралисање цивилног живота. Вратило им се тако да сад пво системи скоро не раде. Није зеленски кренуо у европу као туриста него да га нека ракета не би случајно пронашла, док не пронађу решење. Е то решење чини ми се биће на неки начин повезано са нама.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Све се своди на то да ако се граничиш са Русијом будеш уз Русе ако се не граничиш онда будеш уз Амере... и то је цела суштина... балансираш скупљаш ојре, наоружаваш се, подмићујеш и чекаш повољне околности када су силе заузете неким другим ратом или проблемом...

Мада мислим да је ово што је наша генерација урадила и дозволила последица претходне генерације која је прихватила комунизам и југославију а та иста условљена лошим животом под Краљевином... Тако да би се опоравили потребно је да се вратимо правим Божјим вредностима и будемо швајцарци пар генерација па да онда можемо нешто да урадимо...

Али такође мислим да је есенција овог народа исисана и да ћемо само посустајати у будућности... матори смо, заблудели и непоштени... накотило се блудно и неморално па виче гласније од оног доброг и поштеног... Уколико скоро не буде неко дешавање које ће да нас покрене лагано ћемо регресирати....

Nazad
Vrh