Chat 18

Nemam reči za njihov bezobrazluk.Za njih ništa ne važi.Ovde je takođe bio šator efendija, proglašena kuga i po selima eutanazirane svinje, pogotovo u D.Tovarniku gde je šator postavljen...

Ионако ће тата да отме од народа преко странке... а њиве ћемо у закуп...

Је ли неко слушао милића вукашиновића некад? Има занимљивих текстова. Један каже "стегните каишеве на пароли пише, стегнули смо другови, не може више"
Кад не може да се стеже више, онда идеш код координатора за твој крај да "васкрснеш", као маса кинеских трактора које су подељене под окриљем фантастичне продаје, или бесповратних средстава на канкурсима. За два нова кинеза знам, баш добили они што су им тракори полупани због непрописног паркирања у београду.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Окрене се човек око себе погледа и запита се...задњих 13-14 год.Многи су се уздигли,зато и помињем порекло имовине од мене првог.Знам да сам досадан и смарам али видим парадокс!Кукањава а све ново...мале цене ,суша идед..а овамо нове Аренде,механизација,шупе,авиони камиони.Понављам немам ништа против никог не занима ме како ко функционише...само НЕ кукајте ко Бога вас молим!Да Бог да да ова жгадија оде и СВИ на ревизију од мрвице до балвана!2.5-3.5 тоне Жита по јутру 20 дин по кг...и тако даље и тако ближе!Нико од Сељака није заблокирао пут у току Жетве то све говори о нама,пасира цена ваљда😡😡😡😡😡

Poslednja izmena:
Pade mi na pamet da postavim sjajne citate ,izjave , pametnih ,a opet jednostavnih ljudi na vlasti , u kriznim vremenima . Motivacija svom narodu :
Vinston Čerčil:
"
All the great things are simple, and many can be expressed in a single word: freedom, justice, honor, duty, mercy, hope.
"
( Sve velike stvari su jednostavne, a mnoge se mogu izraziti jednom riječju: sloboda, pravda, čast, dužnost, milost, nada.)
— Winston Churchill

Radovan Višković:
"Sve će to jednom biti sutra "

Sve velike stvari su jednostavne, a mnoge se mogu izraziti jednom riječju: sloboda, pravda, čast, dužnost, milost, nada.)
— Winston Churchill
А онда побије силне десетине иљада људи у бившој југославији... да би као наудио немцима бомбардовао градове и разрушио пола Србије... стока латинска...

Ja sam vrlo optimističan u vezi toga.
Postoje države koje su vrlo blizu toga i sada.
Recimo, kibuci u Izraelu su na neki način slični. Svako uzima ono što mu treba, jedino rad je obavezan, nije opcioni.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Агенда петнаестоминутних градова.... све што ти треба ти је на пар минута од места становања.... нећеш имати ништа али ћеш бити срећан... док не пукне тиква и не дође на ред ''оставински поступак''... видећете, неће бавити... како ће стока да се покарабаса кад пропадне европска унија... само што ћемо опет ми да наје*емо највише...
Иза највећих западњачких идеја је само циљ да пар богатих пороби све остале...

Агенда петнаестоминутних градова.... све што ти треба ти је на пар минута од места становања.... нећеш имати ништа али ћеш бити срећан... док не пукне тиква и не дође на ред ''оставински поступак''... видећете, неће бавити... како ће стока да се покарабаса кад пропадне европска унија... само што ћемо опет ми да наје*емо највише...
Иза највећих западњачких идеја је само циљ да пар богатих пороби све остале...
Zar ti poslednjih par reci iz zadnje recenice ne lici na nasu situaciju??

То код нас ћемо мерити шкргутом наших вилица и вилица наше деце... нисмо ни свесни колико смо у проблему... али док је хлеба и игара нек иде живот... кад је бал нек је маскенбал...

Ja sam vrlo optimističan u vezi toga.
Postoje države koje su vrlo blizu toga i sada.
Recimo, kibuci u Izraelu su na neki način slični. Svako uzima ono što mu treba, jedino rad je obavezan, nije opcioni.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
Optimizam da ali realno nije ostvarivo u ovom roku. Kad kaže svi podrazumjevam da bi to bila većina. Psihološki većina nije spremna na skok od borbe za opstanak u neki sistem gdje bi im to neko osigurao. Prihvatili bi to objeručke ali bi i dalje nastavili svoj način življenja i borbe.
Svijet počiva na polaritetu bogatstvo-siromaštvo. Ne samo u materijalnom. Prazninu u čovjeku nemože popuniti ništa izvana.

Ako dođe do toga da svako ima sve što on kaže, šta će biti sa vlasti? Razlog da neko bude na vlasti je i materijalne prirode ali postoje i ljudi čiji ego voli da vlada drugima. U društvu kojem pojedinac ima dovoljno da živi i ne ovisi o drugima, ni vlast, u dosadašnjem obliku nije potrebna. Koja vlast će dopustiti da ostane bez podanika?

Smisao življenja se mora promjeniti. Vjerovatno će se desiti nešto kao što se desilo crncima nakon ukidanja ropstva.

Ima još argumenata zašto se to neće desiti u roku od 10 godina.
Mislim da će proći i 50 godina da značajniji postotak živi takvim životom.

Nazad
Vrh