Chat 18

Koliko znam pejdžeri su bili pola godine posle hamasovog masakra. Ili su bili i neki pre za koje nisam čuo?
Sapatniče narativ ti je kao da se informišeš kod marićevih analitičara.
Potraži malo relevantnije informacije, kada već voliš kopati po internetu.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Не, слушам оне што кажу како гађају појединце са ракетама без експлозивног пуњења из дронова. Као да би избегли смрт цивила и породице које се налази у околини мете. И сви поверују у то.
Верујте у шта год хоћете, да је готово није ни близу.
Информације са разних страна кажу ударили их где су солидно јаки, нигде нису наишли на отпор а неколико хиљада младих направили фестивал на граници без обезбеђења.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Da, evo cena sirovog mleka konstantno i sigurno grabi ka 30 centi za litar!
Situacija je takva da su i njihovi kojima je do skoro sve bilo potaman počeli da kukaju.Jbt kako koja isplatna lista stigne sve manje i manje para na računu...
Čini mi se da ćemo se polako manuti ovog posla, perspektive nema a oni neka pričaju i bave se njihovom tipičnom ćaci retorikom.
Cim se pomenula cena mleka forum poceo da baguje 🤣
Vlast ce se bas nasekirati ako se ova grana polj. batali . Pa uskoro cemo imati slobodnu trgovinu i sa Gruzijom i eto resenja za niske cene ,malu inflaciju i plus manje subvencija .

Мирости, ко је икада осудио америку и израел за тероризам? А да, не признају међународни суд правде, онај што за нас посебно важи. Да парафразирам тебе, ко сам ја да се питам ко је терориста а ко није.

Ево прорадио форум, написао сам био пост и послао да одговорим матићу али није стигао. Па ево опет ћу.
Матић, овде у околини ко ради говедарство тов и млеко, никад јачи нису били. 99% мађари. Они већи су постали још већи и јачи а они који су имали 10-ак крава и држали аренде нестали су на уштрб ових већих.
Е сад питање за све вас што се бавите говедарством, шта знају они да раде и зараде што ви остали не знате?

Наравно, јасно ми је видим какве проблеме имамо на послу и где све ово води.
Ако теби држава реши да помогне, они ће добити 2 х помоћ. Ако држава реши да ти не помогне они ће добити само једну помоћ из наменског фонда. И глава изнад воде за разлику од осталих. Али то не сме нико од јачих да покрене то питање, могу лако да остану и без тога што имају.
И дођемо у ситуацију куване жабе.
Да се разумемо и њих цеде као дреновину али више им остане.

Znaš i sam koliko su skočile cene lekova, vitamina, premixa, struje, vet.usluga, papirologije...rashod konstantno raste a prihod opada.
Kako da kažem dobro mi je, nema problema, ubijam se od para kad se stalno natežem k'o pijan s'gaćama i treniram živce na max.

Neko je zadužen da izračuna koliko pojedinac može da zaradi i kako mu uzeti te pare. Porez i subvencije. Neko se u taj sistem uklopi a neko ne. Rekli bi da se nije snašao u novonastaloj situaciji.
Posmatram ovo naše ribolovno udruženje. Prihod od članarine je oko 4000 KM. Godišnji prihod društva se kreće od 10 000- 15 000 KM.
Sve je po zakonu, što potvrđuju sve inspekcije.
Očito da u svim poslovima postoji način da se opstane i zaradi ali su samo pojedinci upućeni u taj sistem. Ako se pojavi masovnost odmah slijedi veći porez. Ako se osjeti propadanje slijede poticaji.

Да ако заиста пропадамо и кукамо...Томе смо сведоци од Слобе па и пре.Зато сам за порекло имовине редом.Неке ствари нису нормалне с дешавају се и у оној и у овој власти,сви се праве Тоше и кењају...

Razmišljam u tom pravcu kada iškolujem decu i izvedem ih na pravi put.
Sada nema odustajanja jer idemo po planu i programu pa kako god bilo do kraja nema popuštanja i predavanja.

Онда ни Кукања Матићу!И мој курајбери ће догодине у пољопривредну школу...сад му већ говоримо да нема великих очекивања и новаца у том послу.Само не могу да му објасним нову механизацију и земљу коју он већ сам им у атару види и пита ћале како јбт!

Ја моме сину нисам дао да упише пољопривредну школу. Пољопривредом може и без школе да се бави, и рекао сам му да му пољопривреда буде хоби, а не животно опредељење.

Kukao ili ne, isto mi se 'vata.Ne podnosim .ebanje u zdrav mozak i retoriku.Moj kapital se gradi još od 1700 i neke, nikako ne mogu da se svrstavam u isti koš sa nekima koji su preko noći stekli što 15 generacija pre njih nisu.
Ćerka je završila treću godinu EIT škole, sin prvu godinu srednje poljoprivredne škole, oboje ih forsiram da završe dobre fakultete da im niko ne može ništa sutra kada reše da se zaposle.
Poljoprivreda ih svakako čeka ako reše time da se bave ali im nije nužna ni najmanje.

Не терам ни мене нико није само не дајем лажну наду сурово сам реалан...Управо о томе се ради порекло па полако.И моји су у Чортановацима од 1702.Ту смо ди смо

Poslednja izmena:
Па за то порекло ти опет треба нека револуција. Овако по судовима доказивање јесте није, купио тата нисам ја, није моје нашли смо и сваки могући изговор.

Nazad
Vrh