Chat 18

A ko će da juri to poreklo? Ko se još toga uopšte seća.
Mi kao narod smo nezainteresovani i za dnevne bitne stvari a ne za ono što je bilo prije 40,30,20 pa i 10 god.
Nema od toga ništa kao i dodada.

Sent from my XQ-DQ54 using Tapatalk

Grunt bi do kraja kao Lao Tzu.
Kažu da je Lao, na nagovor kralja, bio glavni sudija u gradu. Pristao je na par mjeseci probe jer je tvrdio kralju da on uopšte nije podoban za tu funkciju.
Jednom na sud dođe trgovac i lopov koji mu je ukrao neku robu. Lao ih obojicu osudi na 40 dana zatvora.
Trgovac se pobuni. "Ja sam oštećen! On je lopov! Zašto osudi i mene?
Lao reče: "
Da ti nisi ranije krao on nebi imao od koga da ukrade"

Trgovac se požali kralju a kralj stade u odbranu sudije. "To je pošteno i pravedno. Sudija je u pravu"
Trgovac reče.
" E moj kralju. Pogledaj šta ti imaš i kako si stekao. Hoćeš li tako misliti i kad tebi bude sudio?
Istog dana sudija je otpušten.

Dokle ići unazad da bi dokazivali porijeklo imovine? Istorija je puna mafijaške metode, opljačkati i unijeti u legalne tokove.
To niko više nemože razmrsiti a pogotovo ne vlast.

Ako je već tako da ne može da se istraži poreklo imovine i da to treba alaliti, onda zašto se uopšte bunimo protiv ove vlasti? U tom slučaju treba sve uraditi da oni i dalje ostanu na vlasti, nikako da neko nov dođe i zajaše od početka. Ovi sadašnji su se već nakrali pa možda i uspore tempo krađe, a novi bi krenuli od nule pa dok stignu ove sadašnje neće nam ostati ni kamen na kamenu.
A nema sumnje da bi tako bilo: posle prvog svetskog rata isplivali profiteri a obogaljeni ratnici prosili ispred crkve, posle drugog rata komunisti ugrabili priliku da oni postanu gospoda i gazde, posle petog oktobra opet novi sloj novoobogaćenih demokrata, posle njih došli radikali koji su preigrali igricu. Ko je sledeći koji neće iskoristiti priliku jer je eto teško naknadno ispitivanje porekla imovine?

Odavno tvrdim, naš narod može samo novčanik naučiti redu. Ništa dugo ne može, ni silom, ni milom, samo udar po novčaniku. I dok se kola ne slome na jednoj generaciji, da im se isprazne novčanici do kraja, konfiskuje imovina, ništa se neće poromeniti.

Kukao ili ne, isto mi se 'vata.Ne podnosim .ebanje u zdrav mozak i retoriku.Moj kapital se gradi još od 1700 i neke, nikako ne mogu da se svrstavam u isti koš sa nekima koji su preko noći stekli što 15 generacija pre njih nisu.
Ćerka je završila treću godinu EIT škole, sin prvu godinu srednje poljoprivredne škole, oboje ih forsiram da završe dobre fakultete da im niko ne može ništa sutra kada reše da se zaposle.
Poljoprivreda ih svakako čeka ako reše time da se bave ali im nije nužna ni najmanje.
Mislis da ce oni biti jedini sa zavrsenim fakultetom i samo njih ce neko cekati da ih zaposli, e d bi to tako islo

Uvek je bila konkurencija ali za kvalitetne školovane i vredne ljude nikada nije bilo problema.
Problem je konkurencija kod onih koji traže isključivo državno uhlebljenje. Ti moraju i onu čuvenu žabu da progutaju(ukoliko imaju karakter).

Sent from my XQ-DQ54 using Tapatalk

Koliko je ko stručan i svom poslu takva mu je i plata.Ima zanimanja koja se traže i gde su ozbiljne zarade.
Ima jedna priča za mog kolegu glavnog mlinara.Kad se dogovarao sa gazdom za platu i rekao mu cifru ovaj njemu kaže pa ti hoćeš veću platu od mog prijatelja koji je hirurg.On ga pogleda i kaže:pozdravi ti svog prijatelja hirurga i reci mu da je trebao biti glavni mlinar.:osmeh:

A ni poslodavci izgleda,I kod privatnika ima panjeva,veza, protekcija,politike i raznih sema. Evo bas nedavno sam isao kod jednog jakog privatnika koji radi PVC stolariju I na zidu mu okacena Vuciceva slika od pola kvadrata

Nazad
Vrh