Chat 18

300 dolara po acre ,koliko to bese 40-45 ari ,jbt kao i kod nas zakupi maltene ?.Tj kod njih je to jeftino po meni,uzevsi u obzir kolike su im prosecne plate.

Овако нешто сам предвиђао и овде, једноставно боље не улагати новац годину-две, него ићи у још већу дубиозу.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Kad ce biti sudjeno tim oficirima jna koji su svojom nesposobnoscu ugrozili zivote te dece koja im je poverena na godinu dana da ih obuce i sacuvaju im zivote, kad ce neki oficircic biti osudjen a ja bi ih licno pola streljao jer su u miru dobijali plate stanove a sas i dobre penzije nadobudni u uniformi a njihovom nesposobnoscu ili jos bolje neodlucnosti jer su se bojali da ne izgube sve te privilegije nisu hteli da upotrebe silu protiv bandita koji su ugrozili suverenitet i intgritet drzave za koju se polozili zakletvu da ce je braniti a dozvolili su da im neka banda ubija vojnike ma sram ih bilo govna jedna
Zato sto to nije bio posao za JNA , nego za Miliciju koju je boleo **greška, a i nije bila spremna za bilo šta.Jna se interno štitila unutar sebe, ali sve je to bilo sviranje kurcu, kad uveče odeš na spavanje sa istim tim Hrvatima i Bosnacima.Albancima čim je krenulo sranje umesto AP zapao ašovčić i okopavanje mekog pojasa, dok ostale niko nije dirao.Kod nas u diviozionu komandir baterije bio Hrvat, a kod nas u bateriju vozač lansera bio musliman sa sve istetoviranim ljiljanom na podlaktici, kad smo se izvlačili iz Borongaja taj isti musliman vozio na čelu kolone i svo vreme peo lanser na bankinu ne bi li ga prevrnuo jer je pravac izvlačenja bio ka B.Palanci da se spoji divizion sa rezervnim sastavom u Ratkovu.Iste noći musliman nestao sa sve AP.Nas komandir okoreli komunjara uljuṣ̌kan u svom JNA sluzbovanju kad je video da je đavo odneo šalu samo rekao ko hoće da beži nek bezi ali bez oružja i baca uniformu niko neće deci bez oruzija da puca u ledja niti to traži od nas, ali u sledećoj rečenici ko beži sa puškom i ko ga pusti bez da puca.Za dva dana ni jedan hrvat nije ostao u celom divizionu.E posle bile price da su prodavali informacije o polozajima odbrane Borongaja i Maršalke.

Mi smo ze izvukli pred sam početak stanja i naređenje je bilo jasno i nedvosmisleno što mirnije i bez upotrebe sile, osim u krajnjoj nuždi.A od Zagreba do Erduta mnogo gostomprimljiv narod bio.

Nazad
Vrh