Chat 18

Meni su komunisti ubili dedu, babu i tetku od 7 godina. To su uradili zlotvori! Da li moja deca i unučad treba da mrze potomke tih neljudi? Ne! I ja sam sve samo komunista nisam, ne mrzim nikog, učestvovao u 9. martu, 5. oktobru...
Nemojte opravdavati mržnju tim floskulama.
Deda 1941.
1a5348fcd5298a5d8d7d1378465ab6ea.jpg

Poslednja izmena:
Не мрзе их не могу да их мрзе!Јер су потомци Срба то је суштина коју нико не види.Али не треба да забораве идеологију која им је побила претке,него да их лече од болештине Комунизма...

Meni su komunisti ubili dedu, babu i tetku od 7 godina. To su uradili zlotvori! Da li moja deca i unučad treba da mrze potomke tih neljudi? Ne! I ja sam sve samo komunista nisam, ne mrzim nikog, učestvovao u 9. martu, 5. oktobru...
Nemojte opravdavati mržnju tim floskulama.
Deda 1941.
1a5348fcd5298a5d8d7d1378465ab6ea.jpg
Ubili ih ljudi koji imaju ime i prezime. Kad se kaže samo, komunisti, četnici, Hrvati, Srbi izaziva se mržnja prema celoj grupi koje su u svim navedenim slučajevima poprilično. Reći da je svaki partizan ili komunista odgovoran za to što si desilo tvojoj familiji nije na mestu.
Koliko puta sam čuo "ubili ga Muslimani" ili "ubili ga Srbi". Što je najgore mislim da se porodicama i bliskima namerno daje tako ograničena i nedefinisana informacija čak i kada se tačno zna koja jedinica ili koji čovek uradio zločin. Upravo zarad stvarnja mržnje.

Знају породице ко је и шта је урадио али су морали да ћуте због братства јединства 😡Сад опет треба да ћуте и да их кољу за 20-30 год...ако се измире и све заборави туго моја тужна

Moj otac (ostao je siroče sa godinu i par meseci 1944.) je znao potomke (znam ih i ja) nekih od tih monstruma. Učio je brata i mene da ih ne mrzimo, da mržnja rađa novu mržnju i da se onda širi kao virus. I ja sam ocu zahvalan na tome. Nikada ljudi koji mrze neće shvatiti da je njima najteže sa tim osećajem.

Зато на сваких 30 до 50 година ми гинем ко овце. Баш због тих јбних флоскула "ко тебе каменом ти њега хлебом" или "ако ти неко удари шамар ти му окрени и други образ". Е до к...а више. Ја своју децу другачије васпитавам ко тебе каменом ти њега циглом или ко тебе шамар ти њега штанглом. Пун ми **greška тог е немој тако не треба мрзети, никога, не треба бити осветољубив и остало. Па јбт пре неки дан на неком турниру у фудбалу дечица од 9-10 година певају "уби, уби Србина", а ми терњба да заборавимо ко нас је клао, убијао бацао у јаме. Ма зајебите ме те комунистичке идеологије, да смо на време учени ко нам није пријатељ и ко, нас је клао, бацао у јаме, под лед другачије би било не би се десило много што шта од 90-тих па на вамо. Све се то нам опет спрема само глупи и ћорави то не виде или се праве да не виде. Праве се војни савези баш изненађујуће и то баш са онима са којима смо ратовали, гле к...а у сламнатом шеширу. Мене и моје више нико неће мучки убијати, и бацати под лед и у јаме, можемо се ми смејуљити и тапшати по рамену али очи и на леђима треба имати широм отворене.

Mržnja se njeguje i odgaja da bi imali dobru bazu za regrutovanje u budućim sukobima. Rat uvijek nastaje na rubovima carstva. Jedno se širi a drugo opire pa se onda uloge zamjene. U tom vremenu količina i kvalitet mrzitelja igra presudnu ulogu u pobjedi.
U samom carstvu može izbiti poneka buna ili čin mrzitelja koji nemože dočekati vrijeme da mržnju može iskazati djelima a ne samo pričom, ali to pendrekaši lako riješe.
Naš problem je što se predugo nalazimo na rubu carstva.

Крв ти **greška ко шта регрутује ко је коме шта урадио ,ко је кога протеривао,убијао и за чега ко је чијиу територију заузимао?То учите децу и ко је где имао логоре за децу😡😡😡Мирите се с ким хоћете ја нећу не мрзим никога али само у три лепе њихове.Доста је костију Србских изломљено добро нас и има.Што кажу поједини одкуд по Босни Православне цркве и манастири из 10-12 века по Хрватској итд направили ко Египћани ма....

Carstva se mjenjaju ali im je granica već dugo vremena na balkanu. . Dugo smo bili između osmanlija i zemalja koje su sada u EU. Onda su nadirali Rusi i opet ovdje stali. Sad nadiru ameri sa saveznicima u EU i opet su ovde uspostavili granicu. Granica još nije konačna i trenutno je pomaknuta malo na istok.
Primjetio si da su svaki izbori u zadnjih 30-tak godina bili problematični. Sad kad su se slizali sa amerima ovi izbori su savim u redu. Sve je bilo regularno iako su pobjedili isti kao i prethodnih godina. Nema protesta, smjena, ni natpisa u novinama o nepravilnostima. Slučajnost ili je suprotna strana dobila uputstva? Poslije upozorenja slijedi pendrek. Tako se rješava pobuna.

Зато на сваких 30 до 50 година ми гинем ко овце. Баш због тих јбних флоскула "ко тебе каменом ти њега хлебом" или "ако ти неко удари шамар ти му окрени и други образ". Е до к...а више. Ја своју децу другачије васпитавам ко тебе каменом ти њега циглом или ко тебе шамар ти њега штанглом. Пун ми **greška тог е немој тако не треба мрзети, никога, не треба бити осветољубив и остало. Па јбт пре неки дан на неком турниру у фудбалу дечица од 9-10 година певају "уби, уби Србина", а ми терњба да заборавимо ко нас је клао, убијао бацао у јаме. Ма зајебите ме те комунистичке идеологије, да смо на време учени ко нам није пријатељ и ко, нас је клао, бацао у јаме, под лед другачије би било не би се десило много што шта од 90-тих па на вамо. Све се то нам опет спрема само глупи и ћорави то не виде или се праве да не виде. Праве се војни савези баш изненађујуће и то баш са онима са којима смо ратовали, гле к...а у сламнатом шеширу. Мене и моје више нико неће мучки убијати, и бацати под лед и у јаме, можемо се ми смејуљити и тапшати по рамену али очи и на леђима треба имати широм отворене.
a sa kim nismo ratovali

Nešto o mržnji .
U dava navrata sam učestvovao u ratnim sukobima ( rezervista )
Iskreno vam kažem uopšte ne mrzim narode koji su bili na suprotnoj strani .
Ali eto mrzim bivšeg predsednika i kamarilu oko njega jer će na sve moguće načine ( dizanje tenzije , kupovinom medija , provokacijama ..........) pokušavati da ostanu na vlasti pa taman po cenu velike krize u zemlji .
Nije me sramota da u ovim godinama i svačega preturenog u životu kažem , STRAH ME JE
Jako bi voleo da grešim , izbori su blizu pa će mo videti .

Nazad
Vrh