Chat 17

Па за почетак не бих ишао тамо где ме неће. Сви имамо исти пасош и држављанство, како ће да нас разликују ко је вера ко невера? То сам већ питао али нисам добио одговор.
Тренутна ситуација у једногласној европи је: украјина војно најспремнија држава у европи и скоро у свету отворено прети мађарском премијеру, деци и унуцима. Уцењује мађарску и словачку. Остали ћуте, не оглашавају се. Као послаће трочлану комисију...
Пољаци, кад си последњи пут чуо да су нешто изјавили од кад је америка преусмерила пажњу на блиски исток. Ћуте, иду у шопинг и сипају јефтино гориво у калињинграду. Немци исто тако. Али то наравно не признају.
Треба слушати и оне који ћуте и стоје са стране, а до пре пар месеци само што не нападну русију.
Наравно опет ће се и они активирати, само да главни климне главом.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Aman ko tebe(mene i ostale) pita šta hoćeš ili nećeš?
Ti si se istripovao kao da o nečemu možeš odlučivati. Ako smatraš da ti je tako lakše možeš da se praviš bitan i važan i dalje.
Očigledno nisi skontao da je za 'prost narod' jedna priča na 'medijima' i tvom omiljenom yutubetu, a nešto sasvim drugo se radi i dešava u stvarnosti i o tome se mnogo ne priča i talasa.

Што би наш народ рекао Сечи *упе крпи уши.... Најмоћнија сила на свету нема довољно опреме и стрепи од полупаног ирана....
--------------------------------

Прошла је скоро деценија откако је поспано јужнокорејско село Сеонгџу преко ноћи претворено у кључну локацију у способности земље да се супротстави нападу Северне Кореје.

Рано једног пролећног јутра, камуфлирани камиони који су превозили амерички систем за одбрану од ракетних ракета на великим висинама (THAAD) ушли су у Сеонгџу, док је влада земље игнорисала протесте мештана који су рекли да би их распоређивање учинило метом балистичких ракета Пјонгјанга.

Конзервативна влада у Сеулу, коју подржава Вашингтон, инсистирала је да је Thaad најефикаснији начин за лоцирање и уништавање севернокорејских ракета пре него што угрозе Југ и 28.500 америчких војника стационираних тамо. Распоређивање је такође разљутило Кину и Русију, које су рекле да би Thaad-ов моћни радар могао да угрози њихову безбедност.

Али девет година касније, САД су наводно почеле да премештају делове система, заједно са другом војном опремом, из Јужне Кореје ради распоређивања у рату против Ирана. Амерички медији су известили да Пентагон премешта делове Thaad система на Блиски исток, позивајући се на два званичника.

Потез, објављен ове недеље, изазвао је сумње у вези са безбедносном посвећеношћу Доналда Трампа Јужној Кореји – најважнијем источноазијском савезнику САД, заједно са Јапаном – и упозорења да би Северна Кореја, наоружана нуклеарним оружјем, могла да покуша да појача притисак на свог суседа. Зашто, питају критичари, Јужна Кореја је уложила толико политичког капитала у одбрамбени систем који би једног дана могао бити уклоњен?
https://www.theguardian.com/world/2...iles-thaad-south-korea-middle-east-seoul-iran

nego jel su iranci stvarno roknuli netjanahua?

brat mu je poginuo posle raketnih napada na kucu
ben gvir ministar odbrane(ako dobro znam) takodje roknut,pa ovi izmislili da je imao saobracajnu nesrecu

mozda Bibi nije pokojni ali definitivno su ga sjebali posteno u napadaima,nema ga nigde

Мирости, ВИ и поједини сте се "истриповали" да све знате, свугде били и видели, ваша је последња. Е па није тако. Ви слободно савијајте леђа, заклањајте се од ветра, и други имају мишљење, време ће показати. Нико не живи 1000 година (осим метузалема), па да криви и исправља. Долазе нове генерације. То што је пропусти неколико генерација, друге могу да поврате, кад се удари у дно може се само на горе. Па ко доживи да види.
Видите како може лепо да се напише а не одмах фрустрација на тастатури.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Ok, znači ti smatraš da se nešto pitaš i da će te neko nešto pitati u vezi krupne (pa i sitne) politike?
Nemam nikakav problem sa tvojim mišljenjem slobodno se smatraj.
Što se tiče savijanja leđa, neznam gde si prokontao da ja mnogo savijam leđa, a da tvoja ostaju prava kao strela.
I ti i ja ćemo ih saviti (sa pesmom) kada nam baja naredi kao što smo ih i do sada (uvek) savijali.
Sve drugo spada u domen palamuđenja..

Nazad
Vrh