MOMOSARIC
Član
Truya ,Nebi bilo lose da malo realnosti ubacis . Ni sa jednom se recenicom ne slazem , a nebi ti rekao da si glup. Npr da je Rusija 100 puta vojno jaca od Irana , a Iran im pomogao da ne dozive totalni debakl.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
nato preko finske je došao do 1200 km granice sa rusijom nevidim svetski rat vidim podvijen rep. pa sad upoređivati demokratiju ljutsko pravo u rusiji i evropi mi neozbiljno . sem velikih kolonijalnih sila ko je pljačkao kome su ruke krvave du lakata .pa nije zapad napao ukrainu nego rusija ukraina je jednostavno želela bolji život a on nije urusiji nego truloj propaloj evropi. koliko bi se putin trebao razmisliti pre onakvog napada na nezavisnu i priznatu državu.pisao sam da je preko finske nato na granicama rusije . venecuela i kuba su imale svo rusko naoružanje . pa baš me interesuje iako sam glup što ne završi taj rat da li joj u interesu gubici života dece razaranje sankcije ili prikazivanje moćt . šta je to razlupala šta je još ostalo nepolupano da ima 4 amerikanca i 3 civila od žrtava koliko žrtava ima u rusiji i ukraini a eto rusija u inat neće da završi rat .napad rusije se desio pre 4 godine a napad na iran 3 dana šta se tu uopšte može zaključiti .Ne volim da pisem o temama koje nemaju veze s poljoprivredom,ipak ovo je poljoprivedni forum i to bi trebalo da mu je prvenstvena namena,al jbg vrv da bi zamro da nema svakakvih pisanija po njemu.Nisam ljubitelj Rusije jer koliko se secam kroz istoriju nikad nismo imali preterane vajde od njih.Ali sam jos manje ljubitelj zapada i njihovog licemerstva koje nema granice.Skup nacija koje nemaju apsolutno pravo da bilo kome drze predavanje o bilo kakvoj demokratiji i ljudskim pravima,kad su im ruke krvave do lakata.Sva moc i bogatsto im je steceno kroz vekove pljackanja i ubijanja i tlacenja slabijih od sebe.Mogu da razumem da neko vise simpatise jedne ili druge al da budete malo realni nije na odmet.Ovako pristrasno pisanje vise lici na lupanje nego na stvarne cinjenice.A cinjenica je da je za napad na Ukrainu apsolutni krivac zapad sa svojim losim procenama,gde su mislili da ce nasilnom smenom vlasti,odvojiti od svere uticaja Rusije.Da su znali da ce zaglibiti u ratu koji traje vec 4 godine i koji je pojeo par stotina milijardi dolara,zapadnih para i kome se ne nazire kraj,verujem da bi 2x razmislili pre nego sto su napujdali jadne Ukrajice na rat s Rusima.Slican scenario je pre toga bio i u Gruziji.Njihova procena je bila da Rusija ako krene u vojni sukob sa Ukrajinom,taj rat nece moci ekonomski izdrzati i da joj sledi slom ekonomije a onda i socijalni nemiri,a onda i neminovni raspad Rusije.Idealan scenario za zapad.E pa malo su se precenili.Rusija mozda nije sila na nivou Amerike ali jeste sila koja nece dopustiti da joj neprijatelj dodje na vrata i okruzi svojim bazama slicno kao sto se desava oko Irana.Sta mislite sta bi Amerika uradila da joj Rusija pravi vojne baze po Meksiku,Kubi, Venecueli?Jel bi mirno gledala?Pa izbio bi 3 svetski rat.Svako ko pomisli da bi bilo koja suverena sila dopustila tako nesto je glup.I ova pisanja oko toga kako Rusija nema mogucnost da zavrsi rat s Ukrajinom je cista glupost.Ako vidimo da je jedan Iran koji je bar jedno 100 puta vojno slabiji razlupao pola Bliskog istoka,napravio haos i paralisao ekonomski 7-8 drzava a uz to nema skoro nikakvu avijaciju uz nesto pvo sistema.Srecom pa postoji jos uvek koliko toliko svesti kod Rusa,a verujem i na zapadu,jer kad bi krenuli u takav obracun gotovo sigurno bi izbio sukob sa Nato-drzavama i gorela bi cela Rusija a Evropa bi prosla 5x gore od ovih drzava sa Bliskog istoka.Iran je pokazna vezba sta se desava kad prepotentne budale podcene protivnika,nego su se ponadali da ce scenario biti isti kao u Venecueli.
Momo sta mozes da kazes o napadu SAD-a na Venecuelu i Iran ? Da ne vracamo dalje u istoriju, nego poslednja 2 rata koja su izazvali, cime ih opravdavas ?Kad bi se birao najgluplji politicki potez nekog predsjednika u 21 vijeku ,to je bez ikakve sumnje Putinova odluka da napadne Ukrajinu .
U odnosu na Ukrajinu po cemu je napad Rusije na Ukrajinu gluplji politicki potez od Amerike da napadne Iran, Venecuelu ili mozda Siriju ?Ko kaze da ih opravdavam , samo prvi post koji sam napiso od pocetka ovog u iranu i zadnji je na totalno drugu temu , ali kad skrecu
Krenula kina i njen slabiji susjed(rusija) da prave novi svedski poredak , a u prirodi je da uvijek sili akcije odgovara sila reakcije , ti napadi na siriju, venecuelu ,iran je sila reakcije starog gazde na ideju da ga skinu sa trona. Poceo prvo sa opskrbom.Momo sta mozes da kazes o napadu SAD-a na Venecuelu i Iran ? Da ne vracamo dalje u istoriju, nego poslednja 2 rata koja su izazvali, cime ih opravdavas ?
A sudija je odsvirao kraj ? Mozda Rusi trce maraton , mozda ne . To se ne zna ali zato znam da ce kod njih cena goriva ostati ista a u stotinama drugih zemalja ide gore . Negde sam cuo da su vam uveli ogranicenje sipanja goriva . Jel to u federaciji ili u RS ?Zbog rezultata.
poslednja bitnija vijest ako ne i ključna oko božića je da je venecuela pristala vršiti trgovinu naftom preko petrodolaraБуквално нема вести о венецуели. Сад је све у реду тамо...
Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока