Novi zakon o saobracaju predvidja visestruko povecanje vecinu kazni i nultu toleranciju prema alkoholu. Da li covek koji popije dva piva sto otprilike pokaze 0.2 promila, moze da izazove saobracajku jer ta kolicina navodno utice na koncentraciju u voznji??
Ne reagujemo svi isto posle konzumcije ISTE količine alkoholnog pića....
Neko popije jedno Pivo,i bude baš "veseo" dok mene...

Evo, ja "drmnem" svako jutro JEDNU čašicu rakije, tek što osetim "vrućinu", jutros majka da mi napravi društvo, a koja izuzetno retko popije, sipam joj istu čašicu, ali liker, Kruškovac, evo vileni okolo i smeje se, " uvatilo" me, pa "uvatilo" me....

Neki Članovi me znaju lično, i znaju koliko volim da popijem, pogotovo pivo Leti, te da me količina od 3 komada 0.5l tek "u'vati"....
Jedno mi tek " legne", da nisam žedan, drugo popijem, "onako", a tek u trećem uživam lagano... .

Kako je stupio na snagu ovaj "najnoviji" Zakon o bez. saobraćaja, izbegavam da pijem kad vozim, ne zbog toga što me "u'vatilo", već samo zbog toga što ću, ako se desi kakva nezgoda, po " difoltu" biti kriv, a posle utvrđivanja i najminimalnije količine alkohola u organizmu....
Prošlo Leto, vraćamo se ranije s posla, kolege "tuku" po limenkama, a moja stoji, što ne piješ, neću, imam neki gadan osećaj.....
Tup, Patrola policije, ovi brže -bolje sklanjaj limenke s vidika, džabe, oseća se, Policajac na svu sreću, znamo se, veli, jbg-a , moraš da duvaš, novi Inspektor u Patroli s njima, pa se "kurxxxči" malo...
Ma nisam pio ništa bre B..... !!!!
Dobro, dobro, duvaj, ali pored uređaja.....

Ma duvaću u uređaj, nisam kap Piva popio !!!!
Kako hoćeš .....
A kolege ?
Oni nisu važni, ja sam za volanom....

Morao sam da ponovim duvanje, čovek nije mogao da poveruje da piše 0.0 na uređaju !!!!!