Chat 17

Zaboravio sam službeni telefon(džabe)koji vredi više nego što sam dobio za dinje a išao sam 100 puta na njivu.
Pa ako to toliko voliš, šta te sprečava da obučeš belu košulju, staviš 'mašnu', uzmeš 'tašnu' i skupi telefon i zaposliš se u kancelariju?

Ne verujem da ovde na forumu postoji bilo ko čije je filozofsko ubeđenje hedonizam .
Čisto sumnjam i da poznajemo nekog ko se aktivno svrstava u tu grupaciju .
Postoje ljudi čije je shvatanje života ZIVI LEPO - UZIVAJ DOK MOZES , prevedeno na nas seljački DAN I KOMAT , ali daleeeko su oni od hedonizma , što rece Shojic " pa i ako sam progutao ( mada se ja toga ne sećam ) , to je otišlo daleeeko ........... u Golubac . "

20251002-094611-COLLAGE.jpg
ovo nešto visoko mnogo? Deluje da je iznad one sedmo spratnice preko.

Ne verujem da ovde na forumu postoji bilo ko čije je filozofsko ubeđenje hedonizam .
Čisto sumnjam i da poznajemo nekog ko se aktivno svrstava u tu grupaciju .
Postoje ljudi čije je shvatanje života ZIVI LEPO - UZIVAJ DOK MOZES , prevedeno na nas seljački DAN I KOMAT , ali daleeeko su oni od hedonizma , što rece Shojic " pa i ako sam progutao ( mada se ja toga ne sećam ) , to je otišlo daleeeko ........... u Golubac . "
Nisu ni naša usta rutava- narodna poslovica

ovo nešto visoko mnogo? Deluje da je iznad one sedmo spratnice preko.
Deseti sprat.

Visoko za Zaječar.
Mislim da nemamo višljih zgrada od deset spratova, plus potkrovlje.

Ja navikao, jer sam odrastao na osmom. Pa kod kupovine, gledao da nije niže.

Zanimljivo je tamo gore, ali i jezivo kada smo nabavili mačka.
Nikada mi nije bilo svejedno kada je na terasi..

IMG-20160614-110653.jpg

@Miloica .. to ti i galebovi?

Poslednja izmena:
У праву си. И европски политичари баш тако "цинцулирају" своје грађане плашећи их русијом.

Што би овај наш другачије радио... јер свиме нас плаше... временом кад је топло и кад је ладно... Па нестанак горива, па диже се Дунав па се спушта... Па у тунгузији опет вируси и змије... па убиства по разним престоницама... па свашта нешто... само да узица не пукне...

Ето, овај наш лудак брине... А ви имате нешто против што кад се унесу нове залихе хране магацини морају да буду празни... а старе залихе појели мишеви... и пацови.

Zbog uštede u grejanju treba jednu prostoriju odvojiti od grejanih. Ta prostorija ima vrata ali pored njih na drugom zidu ima i prolaz (tj. otvor u zidu oko 2x2m) kojim je spojena sa hodnikom. Taj otvor je nekad bio izbijen iz nekih razloga koji više nisu bitni, i mogao bi se ponovo zatvoriti. Naravno, najlogičnije je ponovo zazidati taj prolaz, ali vlasnik to neće sad da radi već bi samo da napravi "privremeni" zid (kad bude u mogućnosti onda bi se prepravljalo malo više od tog 2x2m otvora). Jedan drug mi je predložio da taj prolaz zazidam stiroporom i sad se vlasniku kuće ta ideja jako sviđa. Ima li neko nekog iskustva ili ideju kako table stiropora 100x50x10-15 cm "nazidati", tj. kojim lepkom ih spajati (lepak za stiropor, purpena, akrilni silikon). Ja sam predlagao da utiplamo štafle po obimu otvora, i da zakucam sa obe strane lamperiju ili gips ploče, ali gazda navija za stiropor zbog cene... (A pretpostavljam i da bi se lakše uklonila ta ispuna ako se pokaže da nema neke značajne uštede u grejanju bez te prostorije.)

Poslednja izmena:
Ako je privremeno onda su najjednostavnije gips ploče i ubaciti kamenu vunu između zbog izolacije.One se najlakše sklone kasnije.Može i Ytong blok mada je on možda malo nezgodniji za kasnije uklanjanje.Ja sam ga sklanjao i sekao ručnom testerom.

Ima dovoljno debljine da ih složiš tako da je metar u visinu. Odozgo ukopaj drvenu letvu, u stiropor da ih poveže, i na njih složiš sledeći red. Lijepi sa ljepilom za stiropor.

Као што сам и раније писао за никога не смем да ставим руку у ватру...

Миле Ломпар и Немања Видић ми се никако не уклапају заједно у било којем програму и покрету па макар и за једнократну употребу...

Као што сам и писао овде има издајника и пројеката и спавача за 20 година избора...

Не пише нам се добро...

Da ne valja . Nemanju je vrbovala KGB dok je bio u Rusiji pa hoce sa Lomparom da ide u promene . Jos ce sa njima i Kusturica a to ne valja za Srbiju 🤔
Samo mi kazi zasto se ne opustis . Valjda znas ko ti je najveci protivnik . Cekas izbore ili neces izlaziti jer niko ne valja ?

Nazad
Vrh