Chat 17

Ви пушачи ако сте вољни да вас неког од четвртака проведем кроз ходник у приземљу Института за онкологију и радиологију ту на два минута хода од Храма Светог Саве, мало да осетите тај осећај безнађа људи који седе чекајући конзилијум. Имам и другарицу која постаде и главна сестра на свом одељењу, па могла би мало да нас проведе около. После можете сами да решавате да ли ћете покушати да доведете себе у позицију да се тамо нађете.

Ја сам, цигаре оставио у средњој школи, почео у 5 разреду основне и у 2 средње баталио. Алкохол сам престао да конзумирам 17.06. 1998.када сам положио за кола, ту ноћ се ождерали и више нисам кап попио, све док ми се ћерка није родила. Ала сам се тада ождерао попио литру Џонија шетача на празан стомак,и завршим на испирању. Е ко после испирања настави са алкохолом тај је стварно профи алкос. Дан данас имам гађење на мирис алкохола. Пиво не волим огавно ми једино некад попијем ону малу лименкицу без алкохола са аромом лимуна и наранџе. Човек, мора имати, карактер кад каже нећу ту, је крај не може те ни Бог натерати. Ја сам слатко јео по цео дан у камиону и трактору, увек, бар једна чоколада или кутија кекса и кока кола. Од кад сам добио шећер слатко нисам окусио само вода и једном до два пута недељно јабуку или мандарину и то ми је све од слатког. Сад уберем по неку џанарику или купину поједем онако уз пут.

Kad mi se rodilo prvo djete, častio sam na poslu. Jedan je čestitao ali nije htio da nazdravi. Poslije su mi objasnili zašto.
Čovjek je pio i kockao. Dobio je platu i sjeo za kartaški sto. Do jutra je izgubio sve. Počeo je da plače. Pobjednik je sakupljao novčanice i upitao ga zašto plače.
"Izgubio sam sve. Sad moram kući a ni kod kuće nemam.?
- Zar nemaš ništa?
- Nemam.
Čovjek uze sa hrpe par novčanica i baci mu ih uz riječi.
- Evo ti! Idi kupi štrik i objesi se.
Nikad više nije kockao ni popio piće. Kaže da ga može neko ubiti ali prisiliti da popije, to ne može.

Čovjek je došao do dna. Na žalost ljudi se rješavaju loših navika tek kad padnu na dno. Teška, neugodna iskustva ili bolest mjenjaju navike. Znaju oni da to nije dobro ali to im ne može pomoći.

Dali ste se nekad zapitali ko odlučuje o vašem životnom pravcu?

Da se ne uvredite ali mnogo palamudite . Koliko vas sto ne pusite i ne pijete uzimate bromazepane i ostale dozvoljene otrove i jos vozite motorna vozila sa time ? Ne treba se ustezati i muciti psihu jer je to mnogo gore . Organizam ce sam reci sta mu treba a sta ne .

Kad mi se rodilo prvo djete, častio sam na poslu. Jedan je čestitao ali nije htio da nazdravi. Poslije su mi objasnili zašto.
Čovjek je pio i kockao. Dobio je platu i sjeo za kartaški sto. Do jutra je izgubio sve. Počeo je da plače. Pobjednik je sakupljao novčanice i upitao ga zašto plače.
"Izgubio sam sve. Sad moram kući a ni kod kuće nemam.?
- Zar nemaš ništa?
- Nemam.
Čovjek uze sa hrpe par novčanica i baci mu ih uz riječi.
- Evo ti! Idi kupi štrik i objesi se.
Nikad više nije kockao ni popio piće. Kaže da ga može neko ubiti ali prisiliti da popije, to ne može.

Čovjek je došao do dna. Na žalost ljudi se rješavaju loših navika tek kad padnu na dno. Teška, neugodna iskustva ili bolest mjenjaju navike. Znaju oni da to nije dobro ali to im ne može pomoći.

Dali ste se nekad zapitali ko odlučuje o vašem životnom pravcu?
Bog ( i genetika njegova )

Poslednja izmena:
Da se ne uvredite ali mnogo palamudite . Koliko vas sto ne pusite i ne pijete uzimate bromazepane i ostale dozvoljene otrove i jos vozite motorna vozila sa time ? Ne treba se ustezati i muciti psihu jer je to mnogo gore . Organizam ce sam reci sta mu treba a sta ne .
Lupaš za sve pare u poslednje vreme.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Први пут сам се напио од ракије кад сам проходао, завршио у хитној. Послије и кад сам пио ракију никад ме није ухватило, вино сам волио попиту коју чашу, а пиво никад. Оно, пио по некад, али ми никад није сјело, поготиво да пијем за редом више комада.

2016 баталио зкроз због неких здравствених разлога и уопште ми не недостаје.

Дуван и кафу нисам никад, спорт не пратим па не идем ни у кладионицу, али појести волим и слано и слатко, за то не жалим дати паре.

И наравно, да не будем без порока, има један опасан који је актуелан и код још доста форумаша. Све што се уштеди на алкохолу, кафи, дувану и другим опијатима недељом се стуче на пијаци. Изгледа да сам као мали прогутао магнет па ме привлачи гвожђурија, а алата увијек фали. :osmeh:

Haha.. "као мали прогутао магнет"
Ta ti je dobra.

Tokom prošlog meseca, možda i nešto duže, potrošio sam dve svoje trenutne plate na dopunu alata.

I trebalo mi je baš snage da povučem kočnicu i zaustavim se.

Pogotovu što su pojedini uzeti "na poverenje", tj nisam imao trenutnu potrebu za njima, ali znam da će jednoga dana zatrebati za stvari koje imam raditi, a bili su na akciji.

Da mi se savest malo smiri, neke od njih sam već koristio.. tako da mi je sada lakše kada znam da nisam pogrešno procenio.

Inače, kada nešto biram. Biram što je moguće temeljnije.
Pa ipak, dešava se da posle toga ispliva neki popust, koji je sve vreme bio tu, ali ga ja nisam registrovao.
Zanimljivo je kako mozak funkcioniše..

A tebe to baš interesuje? Da moj odgovor pogodno uklopiš u neku tvoju teoriju..

Sent from my XQ-DQ54 using Tapatalk
Ne bi bilo lose ali uvek ima izuzeta a ne moras da kazes . To su privatne stvari i ne mora svako da zna .
Neko veruje da mu lekovi pomazu , neki vera , neki neke druge stvari . Vera u nesto je mnogo jaka stvar . Samo sam to hteo da kazem . Dok nauka nema odgovor zasto je neko oboleo a ziveo po svim pravilima ne moze onda ni sa 100% sigurnoscu da prica o duvanu .
U Evropi broj pusaca je mnogo opao a rak pluca je u porastu . Kako to ?

Pluća su tu da iskoriste kiseonik iz vazduha. I izbace ugljen dioksid.
A vazduh je prilično zagađen danas.
Dok duvan ne utiče samo na pluća, već na ceo ili skoro ceo organizam. Ne znam tačno. Da ne gledam sada.

I stoji da ne završe svi isto, tj na istom.
Nekome šteti više, nekome manje.
Svakako, svakome se organizam bori da se sa unetim sadržajem dima duvana izbori.
Pa ko koliko uspe, kada se i sve ostalo sabere.

I neće priče o zdravlju mnoge pušače promeniti.
Neće ni cena cigareta.

Jedino što bi moglo, jeste totalna zabrana proizvodnje. Ali se ni to neće desiti u skorije vreme.

Zato je tu samo edukacija dece, da uopšte i ne počinju sa tim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh