Chat 17

I onda nakon toga sve što je urađeno po pitanju industrijalizacije,korišćenja prirodnih resursa u društvene svrhe a ne kao danas kad su ti resursi u stranim rukama kao i bankarski sektor.Odbacivanje kominforme nije bio samo politički čin već i ekonomski,zato smo jedan dobar period bili zapad za istočni blok.....izuzeti iz bilo kakve vrste kolonijalizma.
Bivša Yu je bila država koja nije bila podređena nikome što je danas nezamislivo za bilo koju državu u širem regionu.Bili smo izvan gvozdene zavjese,mnogo otvoreniji i integrisaniji prema ostalom svijetu i taj period važi za trenutak kad smo bili najsuvereniji u svojoj istoriji (mislim na sve banana državice ex yu).
Naša tragedija je u tome što nam filuju glavu da tako treba da bude i da ovakvo stanje nema alternative.
Mada studenti blokaderi misle drugačije...
Kuca mog pradede je unazadjena ekonomski bar 50g. 60 komada krupne rogate stoke odveli , hrastove morali dati pod pritiskom za izgradnju nwkih magacina. Deda i brat njegov tek dosli iz logora iz Njemacke , pa se snasli da im ne oduzmu zemlju. Poklonili 3ha kraj Vrbasa drzavi da vade sljunak i onda sa bageristom srede da otkopa i navuce rijeku i odcepi i obrusi 17ha zemlje pa se otpisalo kao rijecno dno i ostane u vlasnistvu preko maksimuma. Ja to sad krcim i ravnam.
Hiljade porodica tako.

Komunističko seme je najgora korovčina kojom je zatrovano društvo.
Kod nas nikakvi pesticidi ne pomažu ni decenijama posle zvaničnog nestanka.
Tek sada mi pomalo postaju jasniji amerikanci i njihova borba protiv komunista u vijetnamu. Ali ni oni ne uspeše.. Bar čuvaju svoju zemlju od komunističke pošasti.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Srpski rajetinsko - podanički - podanički-preletački mentalitet je problem, kakav komunizam. Naš istorijski kontinuitet je preletanje, primera bezbroj, 1990 nikad nisam bio komunista, moji korijeni su četnički 2000 uvek sam glasao protiv Slobe, 2012 dole Dos i žuti lopovi. Čekamo neko vreme kad će Srbi otkriti da nikad nisu glasali za ovu vlast i gledati kako da prelete u neku buduću.

Душане, па овде су комунисти стрељали после рата десетине хиљада људи... И оне које су требали и оне које нису.
Стрељали су све што је паметно и што би представљало неку врсту интелектуалног отпора... лекаре, учитеље, свештенике...
За оне индустријалце и тадашње богаташе ме боли патка... Они су драли кожу с леђа народу....
Da, to se dešava u vreme velikih ratova, a mi smo još smo imali civilni rat, borbu za vlast i promenu uređenja. Mnogi od tih ubijenih zaslužili su to, ali nažalost bilo i dosta njih koji su obijeni greškom, zbog osvete ili čiste zavisti nekoga koje imao moć da odluči o životu i smrti.
Ништа комунизам добро није донео...СрБски човек, радник, домаћин је био у сваком смислу квалитетнији и поштенији пре комунизма....
Sa ovim se slažem. I ako nekako deluje kontradiktorno i neočekivano komunizam pravi lopuže od naroda. Ne samo našeg.

Jel su nas isprasili iz hrvacke 95 godine pa nek pevaju svaka luda ima svoje veselje, tako ce i siptari jel su nas isterali sa kosova jesu mogu i oni da pevaju a mi mozemo samo da vicemo dogodine u prizreni iz Beogradcki kafica tetovirani vernici i patriote, sreca ostade Republika Srpska pa bar to da imamo neku uspomenu na onoliko poginule i stradale

Komunizam za Srbe je bio duhovna tamnica,a narod tj. " drugovi" u KPJ su ti preteca današnjih "ćaci"
Zašto misliš da je bio duhovna tamnica i zašto samo za Srbe? Religijska tamnica, da. Duhovnost je širi pojam.

Ne slažem se da su drugovi preteča ćacija. Jesu oni bili mahom neobrazovani ali se nisu kitili lažnim diplomama i na bitne pozicije gde su bili potrebni stručni i obrazovani ljudi takve su i dovodili. Nije baš svaka budala mogla da postane direktor. Naravno neko sa crvenom knjižicom imao prednost, ali morao je da ima određene kvalitete. Za razliku od ovih danas gde će još malo kafe kuvarice da operišu ljude.

Kod Tita si imao izbora hoćeš li u komuniste ili ne . . .
Tita je bio pojam za poštovanje , to što je uspeo da na tolike god. zavede balkanske narode još mogu i da shvatim ( jbga , iskoristio istorijski trenutak , malo poguran sa strane , malo narod nepismen i sludjen ratovanjem ..... ) ali da ga " zavoli " celokupna ( osim par izuzetaka ) svetska politička zajednica , da mu se na sahrani nadje onakav politički krem , Margaret Tačer se duboko klanja , Kenet Kaunda , Sandro Pertini neskriveno plaču dok Jaser Arafat sve vreme salom krije lice i suze . . .
Onaj Američki predsednik šalje majku ( 84 god ) na toliki put jer je sam bio sprečen a tu je i jos120 delegacija na najvišem nivou .
Možda i nije bio majstor-bravar ali je zato mangup koji je stvorio državu od Austrije do Grčke .
Ovi posle njega ne mogu ni ovo malo povrsine što je ostalo od Srbije .

Kuca mog pradede je unazadjena ekonomski bar 50g. 60 komada krupne rogate stoke odveli , hrastove morali dati pod pritiskom za izgradnju nwkih magacina. Deda i brat njegov tek dosli iz logora iz Njemacke , pa se snasli da im ne oduzmu zemlju. Poklonili 3ha kraj Vrbasa drzavi da vade sljunak i onda sa bageristom srede da otkopa i navuce rijeku i odcepi i obrusi 17ha zemlje pa se otpisalo kao rijecno dno i ostane u vlasnistvu preko maksimuma. Ja to sad krcim i ravnam.
Hiljade porodica tako.
Tad ste izgubili 3 ha zemlje i hrastove za opšte dobro,danas -sutra ćeš izgubiti sve jer je ekipi sa zapada guzica zinula na litijum

U pretprošlom mom postu sam se držao vanjske politike i unutrašnje ekonomije....i to što sam napisao je fakat.....a da je bilo grešaka,to znamo svi

Da da...
A što ne napravi SAP Slavonija, pa onda SAP Istra, pa SAP Krajina, pa onda i njima Ustav iz '74.
Ima desetine primera, mrzi me da kucam sada na telefonu...
Hrvatski komunisti su prvo bili Hrvati, pa komunisti, a srpski SAMO komunisti! Samo se malo Ranković uzkurobecao i otišo u Q krasni odmah!

Pa sad imamo Srbiju srpsku vlast zasto ne ukinemo pokrajinu Vojvodinu i pokrajinu kosovo nema Tite, mozemo da to uradimo zasto da placamo onoliko politicara u Novom Sadu, ukinemo pokrajinu smanjimo troskove, skupstinu Srbije smanjimo na 100 poslanika delegirani iz svakog okruga opstine kojeg izabere narod tog kraja, donesemo zakon maksimum 12 ministatstava itd itd ko nam sad smeta

Nazad
Vrh