Chat 17

Drugari potreban mi je savet.Naime pre par dana,uvece vracajuci se sa njive u prolazu,zakaci covek autom u moju sejalicu.Sebi napravio popilicnu stetu dok sam ja srecom prosao bez stete.E sad njemu kola nisu bila registrovana,moj traktor jeste.Tu se mi dogovorimo da ne zovemo policiju posto ja stete nisam imao.Sad dzukela od mene trazi odstetu i preti tuzbom preko advokata.Nesto sam se kod advokata danas raspitivao i kazu mi da je najbolje da ga pustim da me tuzi.Sta raditi u ovakvoj situaciji?
Па пусти га да те тужи, његова реч против твоје. Без сведока и записника полиције само може бити рекла казала. Ово нека ти буде за наук од сада увек зови полицију. Значи, нема шта он да зове, или ти мајстора да се договарате. Све се можете договорити и у присуству полиције. Постоји европски извештај, а постоји и договор после њихове процене о штети и записника. Значи увек био или небио крив зовеш полицију, сад он може да каже да си ти био пијан па да си га молио да не зовете полицију. Обавезно нађи неког "сведока-сведоке" који је у "пролазу" све видео(ли) али није стао јер је журио тетки лек да носи.

On je od starta tvrdio da sam ja kriv,sto nije tacno,sejalica jeste siroka al belu liniju ne prelazi,u pitanju je 4 redna sejalica.Zato smo se i natezali do dolaska tog majstora.Covek je iz susednog sela znam ga povrsno,tog majstora takodje poznajem tu je iz mog sela,zato sam i pristao da ne zovemo policiju.Na njegov nagovor je ostalo da se cujemo sutradan jer sam i ja tvrdio kao i on da imam stetu na sejalici,sto i nisam znao do jutra posto je bio mrak jos padala kisa,pa se i nije moglo videti jel ima stete ili ne.Ni u jednom trenutku ja njemu nisam obecavao nikakvu nadoknadu.Sutradan on mene zove i kaze kako ja moram platiti njemu stetu ili ce me tuziti preko advokata.
Ma samo cuti i uzivaj, kakva crna tuzba sa neregistrovanim kolima, on nije uopste smeo ni da bude tu

Управо тако, нека га тужи. Оде ауто и дозвола ако је има, 100 000 + динара казна.

Послато са 2406APNFAG помоћу Тапатока

Није, до 40-ак хиљада ако је одјављен или истекла регистрација дуже од 60 дана + оде дозвола ако се добро сећам. Ако од пре има још нешто ето игранке. А кад следећи пут дотични буде регистровао возило на своје име чека га изнанађење.

Ženin brat od tetke skoro vozio neregistrovan auto, "zaboravio" da je registracija istekla i tako vozio 2 meseca.
Platio kaznu 130000 kad su ga navatali, neregistrovan auto + malo alkohola.
I bodovi naravno, samo neznam koliko ali vrlo blizu ponovnom polaganju.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Ako me tuzi verovatno ce traziti vansudsko poravnanje.Svakako necu prihvatiti bez sudskog vestaka.Nek se radi rekonstrukcija sta vec pa nek dokazuje do mile volje ko je kriv.Znam da sam ispravan i cao.Jbg ispao sam glup sto nisam zvao muriju ko mi kriv.Nauk za ubuduce.

Овде је један добио 120 000 динара казну, скинули таблице са аута и још бодови, дозвола.

E jbg , izgleda da se Vucic opet zezno ,stalno pogresne procjene. Ovaj put kad je pazarivo borbene avione. Navodno danas , u vazdusnom dvoboju dva Pakistanska inace Kineska aviona ,oborili dva Indijska Rafala .
Овај рат у украјини ће бити основа за наредне ратове... ништа авиони камиони... Беспилотњики и фабови... ракете и електронско ометање....
У што већим количинама и паковањима...

Али мислим да је време ратовања у Срба прошло... изгубили смо есенцију достојанства, поштења, храбрости и части... У Срба треба прво она ствар да проради... а не да се депилира...

Dobro , odsad vise nece biti takvih problema jer se okrenuo istoku , sad nemogu vise sa zapada da ga uslovljavaju.
😄Čuj,okrenuo se istoku....zar samo zato što se pojavio na proslavi u Moskvi?😁
Zar nije prije odlaska kod Putina zavjetovao Macuta da se ne odmiče od Evropskog puta a u tome će mu pomoći sva zapadna kadrovska infrastruktura sa Brnabićkom na čelu.

Ako me tuzi verovatno ce traziti vansudsko poravnanje.Svakako necu prihvatiti bez sudskog vestaka.Nek se radi rekonstrukcija sta vec pa nek dokazuje do mile volje ko je kriv.Znam da sam ispravan i cao.Jbg ispao sam glup sto nisam zvao muriju ko mi kriv.Nauk za ubuduce.
Ma ne može ti ništa nema ni osnovu za pokretanje tužbe. Blefira pa ako upali upali.

Nazad
Vrh