Банат 013... Ја као искусни грешник... пре бих написао....
Нема потребе да ми било ко шта прича и натура... о аутошовинистима неком другом приликом... нека раде свој посао... гађам ја ове ''наше'' што су исувиш фини да се ваљају у блату са свакојакима или што не могу да дигну главу од проблема и кредита... и ове што их је комунизам збунио да не умеју да виде ко смо и шта смо....
Тако да ја кад одем до тврђаве видим Крст на кули не могу да прочитам али кажу да пише:
„Христу Богу благоверни деспот Ђурађ, господин Србљем и поморју зетском. Наредбом његовом сазида се овај град у години 6938”
Само су код нас комунисти измислили пре и после нове ере... у хришћанским земљама је пре и после Христа.... то да смо дошли су нам натурали и дан данас нам натурају... и није ми било ни важно толико... јер сам и за теорију чија ливада тај и овце напаса... па ако не чуваш ливаду онда је неко други чува... па чак и да ти истера овце са ливаде и то није најгора ствар... али да се тачно зна шта је ко радио... и да не аплаудираш том истом и да му не идеш на ту исту ливаду да му косиш и балираш...
Гребо ливаде без оваца... скоро да сам имао слично мишљење као Момо... да смо ми криви за све и а су сви са запада и истока поштени... а да је запад легло разноразних свакојаких вредности... и делимично и јесте али само за себе... за све остале је закон за робове.... и као овај несретник који је на игнор листи... али обојицу разумем... и на неки начин поштујем јер сам и сам прошао тај пут... Ломио сам главу о томе шта је било шта је могло да буде... где смо као народ грешили и да ли смо могли другачије... и да ли смо могли... и да ли смо у ствари само били нестрпљиви у неким стварима и потезима... али од тог нема вајде.... за просутим млеком нема сврхе кукати... ја појединца могу да разумем... могу да га волим какав год да је... то ми је и обавеза... као хришћанин то би требало да је закон... поштуј ближњег свога...
Треба нам договор... народни.... како ћемо, где и на који начин... да сви будемо бољи, да сви искажемо свој потенцијал, да на крају крајева будемо добри људи јер само добро може да покрене ствари унапред.... док не постигнемо договор и не створе се повољне геополитичке околности батргаћемо се обезглављени и понижавајуће робовати и копати руднике... за богате....
И опет пишем да ћемо државу стварати са овим истим народом... и боље да верују да смо пацифизовани и мондијализовани и да нисмо верници и да не волимо Бога...