Chat 17

Kad bi mogli vreme da vratimo tridesetak godina da li je pokrajini Kosovu i Metohija trebalo dati status republike bez prava na otcepljenje??
Pa posle zavrsetka rata u BIH, kada smo obnovili veze sa USA i dok je OVK bila teroristicka organizacija kod Amerikanaca, tada je verovatno postojao prostor da se mi okrenemo Amerikancima i da smo im onda ponudili 20-30-50 hektara zemlje da naprave vojnu bazu i da smo postali saveznici, verovatno nista od ovog ne bi bilo, ali tadasnja vlast sa Milosevicem se odlucila za ruse i konfrontaciju sa Zapadnjacima.

Kosovo...
Koliko bi nas prihvatilo za određeno vreme albanskog predsednika skupštine/vlade i ALB kao drugi službeni jezik?
Imam utisak da o tome niko ne razmišlja. Mi bismo KiM u sastavu Srbije, ali bez Albanaca.
Oni bi za par decenija na izborima imali značajan rezultat i uticaj na državu Srbiju.
Drugo, neko reče ćutali smo na otimanje KiM. Pa ceo svet nas je napao, šta smo mogli? Ja sam lično bio učesnik "rata" '99.
Potpisali smo kapitulaciju. Ovo sad, ko je šta dao, Tadić, Milošević, Vučić....
To je samo posledica i sviranje q.
Ako neće Vučić da potpiše, naći će se neko drugi. Onog trenutka kada je vojska napustila deo svoje teritorije - gotovo je!
Svuda, SLO, CRO, BiH, KiM...
Pa i tamo je pad nataliteta i odlazak stanovnistva na zapad....
Pa malo je takvih izdajnika u Srpskoj istoriji bilo kao vucic...ustvari mislim da nema konkurenciju

Kad bi mogli vreme da vratimo tridesetak godina da li je pokrajini Kosovu i Metohija trebalo dati status republike bez prava na otcepljenje??
Čisto sumnjam da se Srba i tad mnogo pitalo.....Ameri su Kosovo nameračili ne samo zbog vojne baze već i zbog minerala,trgovine narkoticima i ko zna čega sve ne.Kad bih mogao vratiti vrijeme nazad nebi dozvolio da se problem Kosova internacionalizuje ali eto...Srbe uvjek nešto prevari...kao što su se prevarile srpske komunjare kojima je nuđeno krajem ww2 da imaju autonomiju u cro...odbili misleći da im je konstitutivnost veća garancija...ali nakon 50 ljeta se pokazalo koliki je to bio zajeb.

Kada je to Srbima u Hrvatskoj nudjena autonomija ?
Mislio sam da je plan Z-4 koji je predložila kontakt grupa ( SAD, Rusija i Evropska unija ) nešto najpovoljnije što je mogla dobiti republika Srpska krajina a sad čitam da je svojevremeno nudjena i autonomija ( valjda nešto kao Vojvodina i Kosovo ? )

Kada je to Srbima u Hrvatskoj nudjena autonomija ?
Mislio sam da je plan Z-4 koji je predložila kontakt grupa ( SAD, Rusija i Evropska unija ) nešto najpovoljnije što je mogla dobiti republika Srpska krajina a sad čitam da je svojevremeno nudjena i autonomija ( valjda nešto kao Vojvodina i Kosovo ? )
Odmah nakon rata je nuđeno...z-4 je bio upravo to ali je milošević riješio da umjesto vrapca u ruci hvata goluba na grani predajom Krajine Hrvatima uz plan da humanim preseljenjem Srba iz Krajine promjeni etničku strukturu Kosova...na taj način smo ostali bez Krajine i bez Kosova.

Kimeska kuhinja.
Piletina u slatko ljutom sosu!
Nadam se da ce uskoro poceti radovi u ataru . Jos 7 dana i pretvori cu se Obelixa :)
Mozda bi mi bilo bolje da batalim ratarstvo i otvorim yutube kanal? ;)
107f035d57e68298f784a181e82b7040.jpg

Ko je odbio plan z4 je najveci neprijatelj Srpskog naroda u zadnjih 50 godina. Za same Srbe iz Krajine i njihovo rukovodstvo , sta reci il su bili vrhunski glupi , ili ograniceni i zadrti ili totalno neobavjesteni ili sva 3.
Ne primijetiti razliku u odnosu snaga SVK i protivnika 91g i 95g je ravno teskom bunilu i komi.Otprilike kao u sahu kad imas 2 pjesaka i kralja a protivnik desetak raznih figura , nudi ti se remi i ne prihvatas .Nama u Srpskoj bh su tim doprinijeli 50 posto da izgubimo na kraju .

Poslednja izmena:
Meni je do danas ostalo nejasno zašto je u dejtonu milosevic pregovarao za srpsku republiku umesto predstavnika srba u rs.
A pritom je držao sankcije prema svom narodu. Bolesni psihopata za vlašću.
I nije ni čudo što je ispregovarao tako da je oštetio rs. Ali je čudan narod.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ko je odbio plan z4 je najveci neprijatelj Srpskog naroda u zadnjih 50 godina. Za same Srbe iz Krajine i njihovo rukovodstvo , sta reci il su bili vrhunski glupi , ili ograniceni i zadrti ili totalno neobavjesteni ili sva 3.
Ne primijetiti razliku u odnosu snaga SVK i protivnika 91g i 95g je ravno teskom bunilu i komi.Otprilike kao u sahu kad imas 2 pjesaka i kralja a protivnik desetak raznih figura , nudi ti se remi i ne prihvatas .Nama u Srpskoj bh su tim doprinijeli 50 posto da izgubimo na kraju .
Гледајући са ове тачке, исто би било и да су прихватили. Хрвати су имали циљ да направе етнички чисту државу без Срба који су задали Павелић и екипа те је само било питање кад и како да га реализују.
И ми смо у Дејтону добили шта смо добили (далеко мање од онога што смо имали прије потписивања истог) па се и данас покушава и то мало права укинути да би се на крају дошло до Алијине визије државе гдје се само Муслимани питају.
Шта су добили Руси у дијеловима бивше Украјине по договорима из Минска? Забрану језика, протјеривање руске православне цркве и губитак свих права као што је прошло са Србима у Хрватској. Уз малу разлику да на својој страни имају довољно јаку државу која је спријечила нову олују.

Odbila je tadasnja vlast Krajine verovatno uz konsultacije sa Beogradom, ali tim z4 planom Republika Srpska Krajina imala bi vise povoljnosti u Hrvatskoj nego sto danas Republika Srpska ima u BIH.

Odbila je tadasnja vlast Krajine verovatno uz konsultacije sa Beogradom, ali tim z4 planom Republika Srpska Krajina imala bi vise povoljnosti u Hrvatskoj nego sto danas Republika Srpska ima u BIH.
posljednji gradonačelnik Knina u RSK, opisao je 2003. u izbjeglištvu svoja sjećanja, objavljena u knjizi “Kavez – Krajina u dogovorenom ratu”. U njoj govori da je predsjednik RSK Mile Martić u posljednjim trenucima odustao od dogovorenog sastanka sa Galbrajtom, jer da se ovaj slikao na ustaškim tenkovima. Sastanku nije prisustvovao ni Borislav Mikelić, ali jest Milan Babić. Kovačević piše da je na sastanku Galbrajt Babiću doslovno rekao da u Krajini plan trebaju prihvatiti i proglasiti ga uspjehom krajiške politike te ga predstaviti kao maksimalno povoljno rješenje za srpsku zajednicu u Hrvatskoj. “Naglasio je da on ne vidi razumnu alternativu planu i stekao sam utisak da mu je stalo da to rješenje bude osnova stabilnog i trajnog mira.” Međutim, koliko su krajiški političari shvaćali ozbiljnost situacije najbolje govori to što je Mikulić nakon tog sastanka, kome nije ni prisustvovao, prišao Galbrajtu “sa izvjesnom ljutnjom i preko princes krofne koju je grickao cijelo vrijeme govorio o nepoštivanju dogovorene dinamike isporuke nafte”. U svojoj knjizi Kovačević ovako opisuje scenu: “Cijela slika djelovala je nekako nadrealno i činilo mi se da Mikelić uopće ne haje za ništa na bijelom svijetu osim za naftu. Političko rješenje i teške odluke koje je trebalo donijeti kao da ga nisu zanimale. Martić je prema planu iskazao potpuno negativan stav, i čak ga je u jednom momentu nazvao propašću. Rekao je da mi treba da odbijemo napad Hrvatske vojske kada on uslijedi i da ih ‘prostremo’, pa nam nitko ne može uzeti državu. Babić je pitao Martića što će biti ako ih ne ‘prostremo’. ‘Ali ljudi, ako prihvatimo plan možda u Krajini nećemo ostati ti i ja, možda će otići dvadeset posto, ostat će većina naroda. Ako ne prihvatimo, a stvar se bude rješavala vojnim sredstvima, u Krajini neće ostati nitko, a žrtve će biti uzaludne.’ Ovo je doslovno rekao Babić i Martić se uozbiljio.”

Isto veče Martić je otišao u Beograd, a po povratku je sazvao Vrhovni savjet odbrane koji je donio negativan stav o planu Z4 i prije nego je on uopće službeno ponuđen. “Martić će kasnije, u septembru 1995. godine, u intervju u ‘Nedeljnom telegrafu’ kazati da mu je odbijanje Z4 naložio lično Milošević. Tu tvrdnju će kasnije ponoviti još nekoliko puta i to nitko nikada nije demantovao”, napisao je Drago Kovačević.

Nazad
Vrh