A ko su to najbolji u nasem drustvu??
Nimalo tesko za zakljuciti, najbolji su oni koji imaju najvise obrazovanja, oni srednjoskolci i studenti koji marljivo i vredno rade dok im drustvo govori kako je obrazovanje nebitno, kako viljuskarista "poznaje te obrazovane i te bez formalnog obrazovanja", oni koji ce sutra biti inzenjeri poljoprivrede, masinstva, elektrotehnike, oni koji ce biti lekari, veterinari, farmaceuti, softverski inzenjeri..., oni su najbolji medju nama, ne neskolovani fizicki radnici jer ovi prvi uvek mogu da fizikalisu a ovi drugi tesko da ikada mogu biti ovi prvi. Istina boli ali to je prosto tako.
Zalosno je sto ne shvatate da postoje neobrazovani sa formalnim obrazovanjem i obrazovani sa neformalnim obrazovanjem ali i jedni i drugi su u ogromnoj vecini slucajeva do skoro bili izuzetak.
Aha, i posle nabedjujes ljude koji zive od farme... nesto se nisi bas snasao ovde..
Fascinatno mi je kako vecina uspeva uopste da zivi, pomalo mi je drago sto se nisam snasao, da sam se snasao i da uspesno plivam ovde, zabrinuo bih se za sebe.
Jer je uocljiv jeziv nedostatak postovanja, vaspitanja, obrazovanja, kritickog misljenja, poznavanja nekih osnovnih zivotnih principa, prosto jezivo.
Tema o zakupu zemlje i zasto bih izvlacio stajnjak na drzavno, zasto bih djubrio govori dosta toga o nekim ljudima ovde...
Ko se sve bavi poljiprivredom, dugo je ona i izdrzala u Srbiji.
I zasto niko nece da bude poljoprivrednik, pa ja prvi ne bih izdrzao sa takvim kolegama...
Nauka jos uvek nije usla u srpsku poljoprivredu, makar kod malih proizvodjaca, valjda zato imamo i najnize prinose u EU (opet statistika)