Дискусија о симболици.То је можда и била крајња замисао уметника,да потстакне на размишљање.Аутор је иначе био(, један од више њих) дворски миљеник па што год да је смислио реализовано му је.
Имао сам брата сликара,више пута је покушавао да се упише на београдску ФЛУ али без успеха.После сам сазнао да чим виде радове комисија само одбаци кандидантуру.Скупили смо паре и мој брат оде и Милано на Академију лепих уметноси и за једно пре подне постане њихов студент.Наравно школарина се плаћала.Брат заврши факултет као веома запажен студент,чак је имао и стипендију,и вратио се кући.
После неког времена била и изложба.Изложени уметнички урадци "симпатично" неразумљиви.Кривили посетиоци главе,изводили разне мимике али није помагало.Неразунљиво.Стојим испред једног изложеног дела и и присиљавам себе да нешто "видим" кад се из мене створе троје којису умислили да је њихово мишљење једино и почеше да куде.Окренем се и кажем Како не видите па ово је Бој на косову,ево Бошка Југовића,ево Цара Лазара .ево Милоша Обилица како убија Мурата...И крене дискусија На крау "баладе" слика (и не само она) је продата за лепе паре да је брат од продатих урадака живео лепо више од две године и пуно наруџби за касније.
А машта може свашта.