Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ма људи земља у украјини је већ деценију продата странцима па и нашем костићу то су покуповали газде из демократских земаљаИ сад ће о њиховом роду да олучује словак мађар пољак немојте бити смешни

Зато што један од америчких слогана је "у бога верујемо" и заклињу се над библијом. Па ко ће се замерати богу, него чине доброту по свету....

Исто ово само "срби" што покушавају да прилепе у републици српској.
А упињали су из петних жила да се немачки народ(појединац) не прогласи геноцидашем. Ма где био у свету. А сад ...

Како би се ово окарактерисало?
Као нешто чиме ће бити изненађени само они које није интересовало шта се последње деценије догађа у Украјини.

Инфантилност комбинована са осећајем изузетности - то је нешто што су украјински кругови власти после Мајдана, из политичке елите, успели да прошире и међу обичним људима, не свим, али добрим делом њих. Гледам по Нету којекаве блогере који снимају своје дијалоге са саговорницима и из Украјине, али и стримове тих разговора на "Чет рулету" и видим то што сам поменуо. Тако нешто не можеш да толеришеш ни код деце старијег основношколског узраста, а не код зрелих људи, али то је тамо постала "нова нормалност".

Ако имаш вољу, изгуглај име Алексеј или Олексиј Гончаренко, његово "име и дело". Ако се можда сећаш, тај кловн је прошле године изјавио да ће "заједно са браћом Хрватима" они, мисли се на Украјину, да "преваспитава Србију", јер, како каже "они то могу". Није то што је он том изјавом испао будала, већ откад сам чуо за њега, његове изјаве и иступи у украјинској Ради и некаквом Европском парламенту, Савету Европе или која већ била европска парламентарна институција, више приличе будали испред драгстора, него политичару кога пуштају чак и да напољу представља Украјину.

Највећу корист су имали норвежани имали су приход од гаса и нафте 130 милијарди отворили су гасовод до пољске преко данске

..............................................................................
Брисање тач ме зеза на телефону па се отргао контроли

Аха, оволико би требало да буде широк атарски пут...
f0df82f100289ad796a642323b869317.jpg

Bili danas malo na Kozari familijarna ekipa , lijepo vrijeme pa ajd setanje i rostilj a blizu nam. I ocu rec sta ti je deformacija . Pita svastika , kakva li je simbolika ovog spomenika ? Sta predstavlja ?
wg5EU5L.jpg

Ja gledam , reko meni lici na rotor elektromotora .

Дискусија о симболици.То је можда и била крајња замисао уметника,да потстакне на размишљање.Аутор је иначе био(, један од више њих) дворски миљеник па што год да је смислио реализовано му је.

Имао сам брата сликара,више пута је покушавао да се упише на београдску ФЛУ али без успеха.После сам сазнао да чим виде радове комисија само одбаци кандидантуру.Скупили смо паре и мој брат оде и Милано на Академију лепих уметноси и за једно пре подне постане њихов студент.Наравно школарина се плаћала.Брат заврши факултет као веома запажен студент,чак је имао и стипендију,и вратио се кући.
После неког времена била и изложба.Изложени уметнички урадци "симпатично" неразумљиви.Кривили посетиоци главе,изводили разне мимике али није помагало.Неразунљиво.Стојим испред једног изложеног дела и и присиљавам себе да нешто "видим" кад се из мене створе троје којису умислили да је њихово мишљење једино и почеше да куде.Окренем се и кажем Како не видите па ово је Бој на косову,ево Бошка Југовића,ево Цара Лазара .ево Милоша Обилица како убија Мурата...И крене дискусија На крау "баладе" слика (и не само она) је продата за лепе паре да је брат од продатих урадака живео лепо више од две године и пуно наруџби за касније.

А машта може свашта.

Ovaj spomenik na Kozari treba posmatrati kao cjelinu a ne samo centralno zdanje.
Oko ovog centralnog postoje i veliki betonski blokovi različitih veličina i dosta dugački koji kreću iz raznih pravaca okolo ovog centralnog dijela. Ti betonski blokovi predstavljaju neprijateljske jedinice koje su napadale Kozaru i pravce iz kojih su dolazile a centralni spomenik predstavlja partizane i narod koji je spas potražio u šumama Kozare a kasnije stradao u logorima. Nekad su na tim blokovima, onima dugačkim na zemlji, bile ploče sa podatcima o kojoj se jedinici radi.
Teške su to priče a nezna čovjek šta je teže. Kozara ili logori.

Da , valjda su to ljudi u okruzenju , udubljenja predstavljaju smrt ,a ispupceni dijelovi ponovni zivot . Treba navratiti vidjeti ko nije bio , jos ako se potrefi lijepo vrijeme uz prelijepu prirodu , monumentalno..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh