Chat 14

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јеб' га Зоки, нема титлова за те Сапатникове клипове.

То је неки Американац, некад рвач, па комичар, па сад шта је... као неки озбиљан тип са озбиљним темама.

Први клип ти је са Веслијем Кларком, у коме каже да ови који су му рекли да нападају Ирак после 11.9. нису знали зашто то раде, ко ни зашто нападају још земаља, а у другом тип помиње како људи у локалним америчким медијима понављају неке ствари од слова до слова, као да су са истог листа читали, док оптужују друге да хоће да остваре утицај на људе.

Да додам, први клип у пентагону неко је испланирао напад на 7 држава почев од 11.09. И проследио генералима редослед држава. На њима реализација. Остао још иран. Други клип објашњава пропаганду на нивоу целе земље али на локалним медијима. Онима што покривају округ.

Не бре Момо, него заиста су ти из екс-СССР-а антиталенти за енглески језик, па ми и тај гаф кога видиш на оној илустрацији е личи баш на немогућу ситуацију.

Немој да ми кажеш да ниси сретао на "Јутјубу" клипове онданде са трапавим преводима наслова клипова на енглески у коме некакав ручни рад буквално тако и преведу на енглески - hand job. :)

Ok to , al onda u temu smiješne stvari . ov je chat pa mi liči da oćeš da načneš temu oko sukoba ruski kindzali i ostale balističke i aviobalističk i ostale rakete sa jedne strane a patriot protivraketni sistem sa druge strane , a mjesto radnje Kijev prije dan dva , i putinovu spec operaciju opet postaviš kao i sposobniju a i na pravdi boga .
Kad je chat mora da se komentariše , mada za mene tu stvarno nevrijedi više trošiti slova . Evo ovo konkretno :
Grad Kijev , skoro 3 mil stanovnika mjesto radnje
Sa jedne strane protivraketni sistem Patriot , neko poslao , dao , šta god , postavit u Kijevu kao odbrambeno oružje , znači plus , ili lajk , prst gore , kako hoćeš
Sa druge strane , putin ispaljuje kindžale , aviobalističke rakete , štali su već , i još neke druge , uglavnom ofanzivno oružje , sad dal na grad ili na te patriote manje bitno , uglavnom , minus , ili prst dole
Sad dali su patrioti srušili sve kindžale ili nisu , ili je kindžal uništio patriota manje bitno.
Znači što se mene tiče , situacija čista , ovaj put ukrajina-putin , na stranu ukrajine ponovo , ništa jasnije .
Sad što se neko iz samo donekle opravdanih razloga iz prošlosti , rusofilije i mržnje prema zapadu , nerealno ,kroz zaljubljene naočale , opravdava i navija za putina , to meni nije jasno , al valjda će vrijeme pokazati. Prosto ko pasulj.

Momo,nećemo valjda držati stranu onim što su nas bombardovali.I tebi bi bilo vreme da promeneš stranu.Nije ti Putin doneo rat u BiH.

Nemijenjam ,sve je isto . Rat donijeli ostaci iste firme koja je i putina skolovala ,a direktan nepeijatelj sa druge strane sume mi bi isti kao i ukrajincima , oni sto vicu alah ekber i odsjecaju glave i strani placenici . Upravo isto protiv koga se bore i ukrajinci . Domace muslimane i hrvate ne racunam , oni su bili kod svojih kuca isto kao i mi.
Znaci ukrajinci imaju iste neprijatelje kao mi sto smo imali . Znaci ista strana pravedna.

Isti neprijatelji. Meni komsija sahranjen bez glave , isto vikali alahuekber , sa drugog coska strani placenici i robijasi , sve isto . Samo vi nevidite neki . A crveni nam u familiji napravili tolko zla da se nemoze zaboravit , pogotovo sto su jos aktivni.

Znam, ali su ratovali. Nisu brali cveće zajedno, već ratovali. Potencirao sam na to koja je tu pravedna strana?

Ja sam otiso u vojsku kao prva generacija koji smo poskidali petokrake sa kapa i prelijepili trobojke preko njih na sljemove .
Borili se za krst,ideju demokratije i slobode ,protiv mudzahedina i stranih placenika i robijasa . Isto ko i ukrajinci.

Ма добро момо нико не спори учешће у народно ослободилачким ратовима. Али, и са украјинске стране имаш борце покојног дудајева. Исто вичу бог је велики. Даље, имаш азов-исте. Занимљив грб на шлему и еполетама имају. Ту је и онај преко саве што су га ухватили-пребег. Занимљиве интервјуе даје од кад се домогао слободе. А пре тога га је твој земљак интервјуисао. Погледај па упореди.

Znam, ali su ratovali. Nisu brali cveće zajedno, već ratovali. Potencirao sam na to koja je tu pravedna strana?
Znam sta mislis , al malo se prica za rat kod nas recimo kolko je u srpskoj vojsci bilo muslimana i hrvata koji su zivjeli u BL,Gradisci,Srpcu,Bijeljini... a tek u civilnim sluzbama,radnim obavezama . Isto Srba iz Sarajeva,zenice u armiji bh , iz Zg ,Rijeke u HV . Ko se gdje zateko i dobio poziv . To je drugo . Ko je najvise kriv za pocetak to je najvaznije . Bilo je svega ovde , al ako mora da se izdvoji ime , ovde je milosevic najvise odigrao , tamo putin.

Poistovjecujete vi pogresno ruse i putina , dosadice im valjda , uzjasio preko 20 godina , sjasice valjda . Pametan je to narod samo uplaseni , isto ko mi .

Momo jel ti ne vidiš da oni hoće da razbucaju Rusiju i da se dočepaju njihovih resursa.Što se oni šire na istok i pokušavaju da se što više približe.Ovo im je leglo nisu se ni nadali,braća se ubijaju a zapad samo prazni magacine i trlja ruke zato što Ukrajinci ginu za njihove interese.

Pa evo brzinski , ono sto je zanimljivije . Nije dobar prvo ruskom narodu . Od ponosnog i u svijetu postovanog naroda , zelio da stvori imperiju , a postaju jedan drugi sinonim nazalost . Sto se tice natoa , i sta nije dozvolio , prije njega nato je bio jako daleko , u Berlinu , Grckoj , Turskoj , a otkad putin vodi ruse Nato mu je dosao na granice , u Finsku , Ukrajinu ,Baltik ,..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh