DraleTD
Član
Шта нама обичним паорима значи извоз уља? Јел, није логичније тражити слободан извоз сунцокрета?!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Suncokretovo zrno nije ni zabranjen izvoz ali šta ti to vredi kad je fizički nemoguće izvesti dovoljno da se rastereti tržište, jedini kupac je Bimal Brčko. U Evropi je 1l ulja u prodavnici 4e, tu bi trebalo da naše uljare nađu interes i prerade naš suncokret koji mogu da prodaju u izvozu. Naši najveći prerađivači su Dijamant, Transoil Šid, nešto manji S.Crnja, Vital vrlo malo. Tu je i Sombor koji prerađuje suncokret a ulje cisternama tera za Brčko, gde ga oni pakuju i izvozeШта нама обичним паорима значи извоз уља? Јел, није логичније тражити слободан извоз сунцокрета?!
Jel si stvarno glup ili se praviš, više ne mogu da budem čovek sa stokom. Pa mi smo izašli na protest pre izbora, umešali se u izborne rezultate. Ovaj naš gradonačelnik išao pet puta na preslišavanje u Beogradu, kad čuju za nas da smo zakazali sastanak u opštini dve nedelje im bude loše. Bolje da si me opsovao nego što si mi to rekao. I što ja polemišem sa tobom prepametnim i što ti meni daješ neke etikete, pa ja sam slobodan čovek, radim moju zemlju šta će meni stranka da pomogne. Kao što vidiš ja sam ovde imenom i prezimenom, nisam Lule28,Đoka, Perasvaka vama cast druze nedeljkosavic
hahahaha znaci dog se sa sns cim ucestvujete u merama opstine
kupio si me sad
gubim se iz teme
uzivajte
Sem Vitala teško da su ostale uljare naši prerađivači. Dijamant je u vlasništvu Hrvata dok je Transoil u vlasništvu Moldavaca, za uljaru Banat u S Crnji nisam siguran.Suncokretovo zrno nije ni zabranjen izvoz ali šta ti to vredi kad je fizički nemoguće izvesti dovoljno da se rastereti tržište, jedini kupac je Bimal Brčko. U Evropi je 1l ulja u prodavnici 4e, tu bi trebalo da naše uljare nađu interes i prerade naš suncokret koji mogu da prodaju u izvozu. Naši najveći prerađivači su Dijamant, Transoil Šid, nešto manji S.Crnja, Vital vrlo malo. Tu je i Sombor koji prerađuje suncokret a ulje cisternama tera za Brčko, gde ga oni pakuju i izvoze
Da li je po tebi OK da vi dobijete neku pomoć a da u ostatku države ne dobiju.Jel si stvarno glup ili se praviš, više ne mogu da budem čovek sa stokom. Pa mi smo izašli na protest pre izbora, umešali se u izborne rezultate. Ovaj naš gradonačelnik išao pet puta na preslišavanje u Beogradu, kad čuju za nas da smo zakazali sastanak u opštini dve nedelje im bude loše. Bolje da si me opsovao nego što si mi to rekao. I što ja polemišem sa tobom prepametnim i što ti meni daješ neke etikete, pa ja sam slobodan čovek, radim moju zemlju šta će meni stranka da pomogne. Kao što vidiš ja sam ovde imenom i prezimenom, nisam Lule28,Đoka, Pera
A da li je ok da svi ćute a samo se mi bunimo, ja sam to rekao jel ništa nisam krio od nikog, a i hteo sam da se svi pobune i vide da mogu da daju, kada se traži. A i da probudim sve vas i usmerim vas na ministarstvo, a vi i dalje spavate, da je sreće da piše vaš podmladak ovdeDa li je po tebi OK da vi dobijete neku pomoć a da u ostatku države ne dobiju.
@Compa
moj traktor neces videti nikad na protestu-nije bio ni 2010-11 neces ni sada a ni ubuduce-toliko
nego sta je tvoje udruzenje iz Stiga uspelo od kada postojite osim sto ste se vozali i prijavili uredno policiji kada cete se vozati po putu i dokle?
dobili ste onu pomoc u vidu kredita ili sta vec za vestacko djubrivo posle koje ste bili zadovoljni?
ovo novo udruzenje(neznam kako se zove) od 5 zahteva od kad kratko postoje uspeli jedan a to je prekid zabrane izvoza(bez protesta da naglasim)
Ako otvoreno kazes da se neces pridruziti protestima zasto uopste komentarises??? I drugo ako se protestima ostvari neka bolja cena bilo psenice ili suncokreta da li ces biti gadljiv na tu cenu??@Compa
moj traktor neces videti nikad na protestu-nije bio ni 2010-11 neces ni sada a ni ubuduce-toliko
nego sta je tvoje udruzenje iz Stiga uspelo od kada postojite osim sto ste se vozali i prijavili uredno policiji kada cete se vozati po putu i dokle?
dobili ste onu pomoc u vidu kredita ili sta vec za vestacko djubrivo posle koje ste bili zadovoljni?
ovo novo udruzenje(neznam kako se zove) od 5 zahteva od kad kratko postoje uspeli jedan a to je prekid zabrane izvoza(bez protesta da naglasim)
Vi ste jedinstveniji od nas i to je poenta.Kod nas vlada velika zavist.Bio je moj podmladak spreman za 21 jer su u toj grupi manji poljoprivrednici i mislili su da se tu mogu pronaći a ja sam samo pisao.Epilog znate.Kako sledeći put pokrenuti podmladak.Možda je i to bio jedan od ciljeva-ubiti volju za protestima.I naša opština verovatno ima drugačiji odnos prema poljoprivredi u odnosu na vašu.A da li je ok da svi ćute a samo se mi bunimo, ja sam to rekao jel ništa nisam krio od nikog, a i hteo sam da se svi pobune i vide da mogu da daju, kada se traži. A i da probudim sve vas i usmerim vas na ministarstvo, a vi i dalje spavate, da je sreće da piše vaš podmladak ovde
Ja imam od nedavno dobro iskustvo sa Vozzi, možeš i njih videti.Hteo sam da upatim neko osiguranje- pomoc na putu... ima li neko iskustva koja firma je pouzdana...
Imam lose iskustvo sa amss, doduse od pre 20tak godina, sad dal su se uozbiljili....
Пре свега драго ми је да се неко бори за своје интересе.Dobili dva puta po 19000 din po t za kupovinu veštačkog đubriva a max dva puta po 10t po članu udruženja. Na nivou opštine Požarevac dogovorili subvencije do 500 000 za kupljenu mehanizaciju, učestvujemo u merama opštine prema seoskim sredinama, izradi lokalnih puteva. Sa ministarstvom Pokrenuli temu pšenice u žetvi, tražili da robne rezerve izađu ranije, došli do predsedništva, tamo tražili da se oslobodi izvoz suncokretovog ulja. Jel dosta druže @Lule28
U prvom krugu je mogao da piše ko hoće u drugom krugu nije bilo slobodnih količina, jer su nam se u međuvremenu priključila udruženja iz V.Gradišta, M.Crnića, i Petrovca. I oni su imali svoje članove i ta pomoć je služila da i oni ojačaju svoja udruženja a iskreno i kad smo izlazili na peotest pre prvog kruga nabavke đubriva su nam se svi smejali i govorili džaba se vozite, kasnije su ti isti došli da pišu u Zavodu tu pomoć. Neki su uspeli a neki i nisu, u drugom krugu je to odrađeno dosta ozbiljnije sa naše strane i treba da se ojača naš položaj kao udruženjaПре свега драго ми је да се неко бори за своје интересе.
Само тако наставите. Блокаде моста на Морави погађају само београчиће који само туристички иду ка том крају државе.
Хтедох да питам да ли сте погодности захтевали за све пољопривреднике у Стигу или само за оне који су у Вашем удружењу?
Све најбоље и пуно успеха у Вашој борби. Поздрав