Chat 10

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za ove koji sljepo vjeruju da vode 3:0 i za nas ostale koji mislmo:

"U Parizu je kozmetički brand Tho-Radia, kojeg je razvio Dr. Alfred Curie (nije bio u nikakvoj vezi sa Marie Curie) postao veliki hit, a trend radioaktivnog make-upa na taj je način populariziran i u SAD-u. Linija je uključivala ruževe za usne, kreme za lice, sapune i paste za zube koje su sadržavale radij i torij. Očekuje se da će torij u budućnosti zamijeniti uran u nuklearnim reaktorima."

Poenta

"Ono što je najzanimljivije u cijeloj ovoj priči, nije činjenica da je javnost bila toliko neinformirana o opasnostima radija i radioaktivnosti, već činjenica da su postojale osobe koje su bile vrlo dobro upoznate sa svim opasnostima, a šutjele su."

Gdje ces tako daleko , nekad su u Vinci smislili radioaktivne gromobrane , bilo ih je po citavoj SFRJ , zavrsili su po smetlistima i tko zna gdje i niko zato nije kukao , jer to nije bio osiromaseni uranijum vec onaj radioaktivni za bombe.

Pa upravo to, daleko ili ne, to je u ljudskoj prirodi, da vjeruje. Poslije kad se lijek pokaže kao otrov nikom ništa ili što djeca kažu, puj pike-nevaži ili ...

Dodatno:
Mislim da danas postoje osobe koje čak nisu upoznate s opasnostima a ne da ćute već nagovaraju.

Virus vrsi mutacije non stop , prilikom svoje replikacije u npr nasim celijama ponekad dodje do greske u kopiranju i to je mutacija . Nemoze sam da mutira van domacina ako se smatra nezivim , mada je i to dvojbeno pa se kaze da je na granici zivog i nezivog .
А који је то вирус у нашим ћелијама. Реч је о протеинском облику који је део ћелије. Део ћелије који може напустити ћелију јер не носи никакву важну функцију у метаболизму ћелије (за разлику од нпр. митохондрија које су животно важне за ћелију). Ако се сећаш, напоменуо сам то још прошле године

Овде се посматра тзв. вирус као неки независни ентитет који заражава народ и који може мутирати (па смо имали и обавештење да је некакав паразит).

Фора и јесте у томе да у некаквом "миксеру" измуте и додају ко зна шта и нађу „мутирани вирус“ а он јадан убијен поступком проналажења :) . И онда га тако измрцвареног прикажу као патогени вирус...тако да су то бајке како је ушао неки вирус. Све то организам одстрањује много пре него што може доспети у ћелију. Да није тако не би постојао живот какав познајемо, да смо тако килави или да су биљке и животиње тако килаве.

Последичне мутације се дешавају у митохондријама и делом имају утицај на наследне особине. И те митохондријске мутације су прилично брзе.

Фора и јесте у томе да у некаквом "миксеру" измуте и додају ко зна шта и нађу „мутирани вирус“ а он јадан убијен поступком проналажења :) . И онда га тако измрцвареног прикажу као патогени вирус...тако да су то бајке како је ушао неки вирус. Све то организам одстрањује много пре него што може доспети у ћелију. Да није тако не би постојао живот какав познајемо, да смо тако килави или да су биљке и животиње тако килаве.

Последичне мутације се дешавају у митохондријама и делом имају утицај на наследне особине. И те митохондријске мутације су прилично брзе.

Pa ako ga organizam odstranjuje mnogo pre nego što uđe u ćeliju otkud onda bolest?

Koji su to radioaktivni , kako se prepoznaju ?
Postavljali su ih po drzavnim zgradama , metalna lopta sa 3 siljka koja izlaze iz nje i sve stoji na metalnoj cijevi, ako imas preko 50 godina morao si to da vidis i uzivo , ja sam to imao prilike vidjeti nekad u bivsoj drzavi u NS. Ovdje kad su ih uklanjali kaze treba oko 90 ili 100kg olova da se montira oko te kugle ,unutra u kugli je radioktivni materijal , pretpostavljam otpad od eksperimenata u Vinci, za talibane bi to bio materijal snova , u filmovima poznato punjenje za prlj..

Juce isli do Banatskog Karlovca. Basaid, Melenci, Zrenjanin jos desetak sela iza ni jedne kotarke sa kukuruzom. Izgledaju zalosno, ali i to je realnost.

Ja sam moje kotarke ispraznio pre neki dan,inace po selu svi manji poljoprivrednici vise i slabo rade zemlju,sve dali u zakupe velikim a oni sve krune na njivi.

Pa ako ga organizam odstranjuje mnogo pre nego što uđe u ćeliju otkud onda bolest?
Ако изузмемо разна тровања, за појаву болести је најважније стање организма човека. Под овим се подразумева поступање особе (рад у одређеним условима), али и начин живота и исхране. Како микроорганизми стално продиру у тело, тако их организам успешно одстрањује (под микроорганизмима подразумевам бактерије и гљиве а не „зле вирусе“ – по мени, зао вирус би био отров који често може бити протеин и потражите на "гуглету" нпр. рицин или ботулин и видећете да су они протеински облици па се тровање тако лако представи као вирус).

За нормалан живот организма је потребан исправан метаболизам на ћелијском нивоу. Болест настаје када је одстрањивање производа метаболизма онемогућено. Нормалан ћелијски метаболизам ствара отпадне производе. Оно што се назива болешћу је у ствари криза токсемије, када тело покушава да уклони отрове који су се негде уградили и то уклањање постаје врло тешко.

Организам нпр. може бити „начет“ дејством плесни. На Википедији имате податак да су нпр. угрожени пољопривредници потешкоћа насталих дејством плесни (ево линка па погледајте):

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/Buđ

Ако се погрешно лечи даље тешкоће су обавезне – изнуреном организму који се бори да се врати у нормалу се додаје још отрова (које називају лековима) и организам се даље угрожава. Ако је „лек“ (нпр. вакцина којасе убризга директно у крвоток) који може дати погрешну информацију одбрамбеним честицама у организму (чистачима организма) па оне могу угрозити и ћелије организма „успех“ да се испољи болест каком је „желе“ је сигуран. Уз то свакако има дејство и на општи имунитет тако што га слаби (онемогућава хемијском информацијом).

ПС

Одавно сам читао да је сан „научника“ да остваре протеинске облике који би ушли у тело и постали „оперативни“ када је то потребно (када се деловање тих хемикалија подстакне када се се за то укаже „потреба“). Ако су у томе успели, биће огромних невоља.

Иначе, занимало би ме ако неко зна какав се кисеоник да је пацијентима којима је то одређено (какав је састав ваздуха у тим боцама под којим притиском се упумпава пацијенту у плућа и сл).

Ti si antivakser
E bas naprotiv,prijavio se i ja za vakcinu,,ko hoce neka se vakcinise ko nece njegov izbor,dobar je bio jedan komentar tu to ti je isto, neko veruje u boga neko ne,tako i sa koronom ali posto imam starije roditelje i radim sa starijim ljudima necu nikoga da nosim na dusi

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Пронађите на јутјубу разговоре Владете Јеротића о утицају психолошких стања организма на појаву физичких болести у самом организму. Ту пре свега мислим на стрес, љутњу, мржњу, огорченост, љубомору, завист, охолост, бес, сујету...

E bas naprotiv,prijavio se i ja za vakcinu,,ko hoce neka se vakcinise ko nece njegov izbor,dobar je bio jedan komentar tu to ti je isto, neko veruje u boga neko ne,tako i sa koronom ali posto imam starije roditelje i radim sa starijim ljudima necu nikoga da nosim na dusi

Moj tast i komsija dobili kineske i posle mesec i nesto testirali su se na antitela i nemaju nista

Našalio sam se jer se takvi postovi vode kao antivakserski.Vidiš da niko nije ragovao jer nisu znali na čijoj si strani.
Mene bi razapeli jer ta rečenica govori o besmislenosti vakcinacije ili je još samo jedna od teorija zavere,

Ma nek' se vakciniše ko god hoće, i smatra da treba, takođe, ko neće, PO MENI , ne mora, ALI BRE BRATE (moj) nemoj da me ubeđuješ ni u jedno ni u drugo i da me ucenjuješ ni da se vakcinišem a ni protiv !!!!!!!!
Ja se neću vakcinisati !!!!
Kod mene u Firmi se par njih starijih ljudi, radnika, vakcinisalo, ni bolji ni gori od nas ostalih, bilo neke male rasprave, sve je brzo utihnulo i više niko ni ne spominje niti komentariše....
Sva' nek' radi kako hoće, samo ne preko leđa drugih, i to je sve... 🍻

Poslednja izmena:
Tako i po meni,nema me ko nagovarati ili ne svako ima neko svoje vidjenje i nek uradi kako zeli,zato nisam i nista komentarisao na tu temu

Eto ,koji dan sam pisao i,jebi ga,preminuo čovek,jaka upala pluća oba krila,testovi nisu pokazivali koronu,doktorka kaže da je tromb krivac.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh