U tom uputstvu pise da ima na 90 stepeni bimetalni zastitu koja gasi spiralu i ventilator
Na 70 stepeni ima zastitu isto , kad dodje do 70 gasi se ventilator ,ako to ne pomogne spirala se pali da zatrpa ( ugusi) gorionik a ako ni to ne uspe ima neki spoj na kom se nalazi vosak, koji kad se otopi pustice vodu iz rezervoara da zagasi gorionik
Nista tu meni nije jasno, za sta sluzi onda ta zastita na 90 kad nema teorije da dodje do nje, jedino da neki senzor temp zakaze na ovoj prvoj zastiti ili taj vosak
Sent from my Redmi Note 4 using Tapadjoka
Ovo drugo ti vazi sa spiralu, ako bi proces otisao (gorenje) u nezeljenom pravcu.
- - - - - - - - - -
jbrtka zna šta priča i teško će objasniti šta misli i ja pokušavam ali ne mogu.
Ako nagura temperaturu u prostoriji kotao će dobiti komandu da se gasi.Da bi recimo u ovom prelaznom periodu dobio komandu da krene ponovo,voda može da spadne i ispod 30 stepeni,zato čovek sve vreme priča da ide sa nižom temperaturom.Ne znam da li je sad malo jasnije.Kod kotlova je najbitnije da nema velike oscilacije u temperaturi.A s obzirom koliko danas radi mala privreda i Kinezi,Korejanci u celome Svetu što Vas čudi da je kotao procurio pa makar bio i Mercedes
Zato je proizvodjac dao minimum snage na kojoj kotao radi a za 25kW mislim da je 8kW, to ti je na onoj tabeli sto je neko stavio od kovarsona drugi podatak koji daje proizvodjac, prvi je nominalna snaga 25kW. Ako ti netko tko zna problematiku dodje ugraditi grijanje i vidi da ti je dovoljno 10kW , ne ugradjuje ti 25kW, ovdje ne vazi od viska ne boli glava vec od viska boli glava. Na vecini kotlova na cvrsto gorivo ti je slovima od 5cm napisano upozorenje da je minimum 65C temperatura vode.