Ja ugradio kondenzacioni kotao pre deset dana. Drva nisam ni kupio,e sad videcu koja ce biti razlika na kraju zime
Pametan potez,polako ljudi shvataju neke stvari.Koliko kilovata i koliko si ga platio.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ja ugradio kondenzacioni kotao pre deset dana. Drva nisam ni kupio,e sad videcu koja ce biti razlika na kraju zime
Pametan potez,polako ljudi shvataju neke stvari.Koliko kilovata i koliko si ga platio.
Ako si toliko pametan,i sve znas,najbolje zaobidji ovu prepisku,jer imam drugih problema osim da se rapravljam sa tobom,,,da li je kompjuter kineski,nemacki ili poljski,ja za ovih godina nisam imao jedan jedini zastoj ni sa kotlom,a ni sa kompjuterom,ovo sto se desilo,desilo se,neki dakon,kotlovi su propisali posle prve sezone koriscenja,tako da mo je svsjedno,mada priznajem da sam ocekivao da ce mnogo duze da traje...ali sta je tu je...stavise dobro je da je propustila na pocetku sezone,a ne negde oko bozica ili uoci nove godine...ovako imam vremena da lepo natenane sve iscrtam,ilepo,majstorima preko zime nece biti dosadno,napravice se nekoliklo komada,kolega mi prodaje iste takve gorionike,pa ce malo da ostane i za kiselu vodu,a ti druze,smecem nazivaj nesto drugo,ne mogu ti ja nista ked si ti zatucan,dzabe ti meni tu spominjes elektroniku i pravis se pametan,trziste govori sve ipak su ovi kotlovi ovde najprodasvaniji,a da su takvo smece ne bi ih izvozio u sloveniju tako masovno...kad ukapiras i budes razumeo neke stvari,onda komentarisi...
- - - - - - - - - -
Mozes li i ti da razumes,de jednostavno nema potrebe za tako velikom temperaturom,jednostavno,radijatori su konstantno stalno topli a i dosta vise casa i temperura u njima nema mozda ni 1c razlike za vreme lozenja,ni kod malih temperatura,nema u kotlu kondenzacije,i tako radi kompjuter,drugo je kod tebe na bale,znam jer dvoje drugara imaju,,ti imas velike oscilacije u temperaturi vode,kad ne lozis preko noci,do jutra se voda ohladi,pa posle je ters na 80,90 da zagreje,ovde to uopste nije potrebno,jer kotao greje konstantno 24 casa,jedino ako ostane bez goriva ne greje,,cak ni u kotlu nema razlike u temperaturinmaksimalno 2 stepena...
Ja sam narucio iz Unika Kovacice kotao na biomasu,40kw loziste 2 bale,cena 1240e...
Ja sam narucio iz Unika Kovacice kotao na biomasu,40kw loziste 2 bale,cena 1240e...
jbt ala si ti nedokazan i ovaj kotao je ceski od firme KOVARSON nemam ni ja zivaca i vremena da ti stvljam linkove,ii da t i dokazujem,,,sta ja mogu ako tako radi i pise u uputstvu,i oni ako su ga tako pustili u rad,zasto bi ja sad dokazivao da g,,,,o smrdi i isao kontra,a to da li je svemorska tehnologija ii nije,zabole me,meni odgovara i zato sam je kupio,a ti nemas ni takvu pa ne mozes da komentarises,a to sto pisu na netu neki podaci,ne mora da znaci da je sve merodavno,i da,nisu moji zemljaci...ovde sam rodjen...Ovo je zadnji post o ovome , nemam vise energije da nekog ubedjujem da je zemlja okrugla. Evo ti link jednog proizvodjaca kotlova/peci na drvo/pelete itd. Imas opsirna uputsva i crteze a i njihovi proizvodi su raketna tehnologija za ovaj tvoj. Evo ti link
https://www.atmos.eu/en/combi-boilers-for-wood-and-pellets-or-heating-oil/
Pogledaj tabele pa ce ti biti jasno da pec nesme da upali pumpu ispod 72C (78C) , a temperatura dima koji izlazi je 140-200C zavisno sta se koristi kao gorivo. U pecima je temperatura vode iznad 80C , jer sistem gasi pumpu ako povrat u pec padne na 65C, da bi temperatura vode u peci skocila .
Imas sve tabele i objasnjenja pa prouci. A iskoristivoh tih peci je iznad 80%
A uz put rec je o tvojim zemljacima pa ih mozes kontaktirati , pretpostavljam da ti nije problem Ceski jezik.
- - - - - - - - - -
Da li si uzeo sa vanjskim rezervoarom , imao prilike vidjeti tu kod mene neki iz Kovacice namontirali , pec kapaciteta jedna bala i 1500l rezervoar/akumulator topline.
Jedan savet u vezi kotlova generalno,kad otvorite vrata za lozenje , ako mozete kroz njih da vidite rupu za dimljak bezite od njega koliko vas noge nose
Sent from my Redmi Note 4 using Tapadjoka
jbt ala si ti nedokazan i ovaj kotao je ceski od firme KOVARSON nemam ni ja zivaca i vremena da ti stvljam linkove,ii da t i dokazujem,,,sta ja mogu ako tako radi i pise u uputstvu,i oni ako su ga tako pustili u rad,zasto bi ja sad dokazivao da g,,,,o smrdi i isao kontra,a to da li je svemorska tehnologija ii nije,zabole me,meni odgovara i zato sam je kupio,a ti nemas ni takvu pa ne mozes da komentarises,a to sto pisu na netu neki podaci,ne mora da znaci da je sve merodavno,i da,nisu moji zemljaci...ovde sam rodjen...