milovan vrsac
Član
Meni je pre neki dan nestalo struje i nije je bilo 3 sata,klapnu sam odmah zatvorio i kotao je sa 60 popeo na 70 i dalje nije mrdnuo,dosla struja pumpa nastavila da radi i sve u redu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Samo otvoren sistem i nema greške.Kad ovo procitam sta se desilo Nikoli,kanda cu i na drugoj kuci prepraviti na otvoran sistem.
Ja planiram da uvedem podno grejanje. I što se toga tiče nemam nikakve nedoumice oko toga, pouzdano je skroz. Planiram da uradim sve sa vailantovim gasnim kotlom za podno grejanje sa 108% iskorišćenja energije. Podno bi razvukao po hodnicima, kupatilima, trpezarija, kuhinja, a u spavaćim sobama bi možda stavljao fenkol peći koje rade na tu temperaturu vode, nisam još razgovarao sa majstorima da čujem i njihove preporuke. I naravno sajam gradjevinarstva je blizu tako da ko je u nedoumici tamo može da nadje dobra rešenja i savete.Roditelji mi uvode centralno ili ti ga "narodno" grijanje, dakle stednjak sa kotlom itd... majstor im bio neki dan, gledao situaciju i preporucio da rade podno grijanje? To znaci da nema radijatora, vec se po podu razvuku cijevi, kojekakve spirale itd...
Zna li iko o cemu se radi, koliko je to dobra opcija? Da li preporucujete ili pak ne?
Ima veze jer otvoren sistem izbaci vodu i nema pritiska u peci jedine greske se javljaju kad ekspanziju stave dalje od peckeKakve veze ima otvoren sistem ? Kotao ce kuvati pa ce kuvati a voda ne moze vise od 100 stepeni da primi i ne cirkulise , a ta prirodna cirkulacija je malo i slabo da odvede toliku toplotu
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
https://centralno-grijanje-na-drva.blogspot.rs/p/blog-page.html Ako je dobro odradjen otvoren sistem voda ce kuvati ali nece stvararti toliki pritisak,.Kakve veze ima otvoren sistem ? Kotao ce kuvati pa ce kuvati a voda ne moze vise od 100 stepeni da primi i ne cirkulise , a ta prirodna cirkulacija je malo i slabo da odvede toliku toplotu
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Nije mi baš jasno, kako može gasni kotao da ima iskorištenje od 108% , ali ajde možda se sve menja, kao i ova luda država