milovan vrsac
Član
Stavlja se ventil na cev,i kad ne radi grejanje,zatvori se ventil i bojler greje samo svoju vodu. Mada mislim da i bez ventila moze bez problema,jer kad se iskljuci pumpa,voda ne cirkulise i ne odnosi toliko toplotu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ako neznas ni sam princip rada takvog sistema,pozovi majstore koji to rade i znaju,mnogo jeftinije ce te izaci..
Ne kapiram to kontrolisanu temperaturu ? Ja kotao drzim na 80-90 , cetvorokrakim mesnim spustam na 60 stepeni da ide na radijatore, termo glave na radijatorima drze u kuci konstantno 22 stepena,kad temp na kotlu padne na 60-65 posle 5-6h onda idem loziti.
Akumulatorom se produzava lozenje,ali treba imati i mocan kotao da to sve brzo nagruva,
Sa akumulatorom se povecava i iskoristenje kotla jer kad lozite lozite punim kapacitetom.
Kod nas u selu su stavljali na kotlove koji su knap za kucu pa nikako ugrejati o jedno i drugo. Zato sam ja za svaki slucaj uzeo 40-60kw , pise na uputstvu proizvodjaca do 600kvadrata da moze da greje, i stvarno zimi ujutru sa 15 stepeni na 60 digne za pola sata i celu kucu zagreje.
Znaci za akumulator treba malo snage i u rezervi imati ;-)
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока