zeko
Član
Ja imam ovakav i 1000-1500 din manje struje
Poslednja izmena:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kolega Steco dobro da si podvuko da je gas najekonomicniji,e pa ja imam gas od 76 godine pa nesto nisam siguran u konstataciju
Marko ja pričam kako je kod mene u selu gde su placevi najčešće 17 m širine. I naravno da se komšije guše kad je nizak pritisak i sav dim se spusti dole bez obzira koliko je dimnjak visok. Tvoja je stvar da li ćeš se cimati oko unošenja i iznošenja bala ili drva, ali ne verujem da ćeš biti za takvu rekreaciju kad budeš imao 50 ili 60 godina života. Pričamo o komforu, a evo ja ti od srca želim da se celog života greješ na soju i da uživaš kao do sada. A onima koji se greju na plin da ne bude nestašica a cena stabilna na nivou ove koja je sada.
Da li neko ima centralno a da se greje na struju? Koliko je to isplativo? Kontam da je najveći problem crvena tarifa...
Naravno, podno, toplotna pumpa, moja od 1 Kw elektricne energije proizvede 3,5-3,7 Kw toplotne energije a ako imas klasicni grejac vode onda je odnos 1 naprema 1 ili manje.Da li neko ima centralno a da se greje na struju? Koliko je to isplativo? Kontam da je najveći problem crvena tarifa...
Koji ti je to gorionik ili samo liči.Evo jednog jeftinog grejanja, ogromna kubikaza se greje dzabalesku.
[/URL][/IMG]
[/URL] [/IMG]
[/URL][/IMG]
Hajde, ako ti nije smor, objasni mi kako tačno funkcioniše ta toplotna pumpa i šta mi je sve neophodno da bih ugradio takav sistem. Hvala.Naravno, podno, toplotna pumpa, moja od 1 Kw elektricne energije proizvede 3,5-3,7 Kw toplotne energije a ako imas klasicni grejac vode onda je odnos 1 naprema 1 ili manje.
Postoje modernije TP novijih generacija koje proizvode i do 5,5....