zeko
Član
Svaka ti čast ti imaš energetski efikasnu kućuoko 190kvadrata,plus imam 2radijatora u radionici,ali dogodine cu da pojacam u radionicu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Svaka ti čast ti imaš energetski efikasnu kućuoko 190kvadrata,plus imam 2radijatora u radionici,ali dogodine cu da pojacam u radionicu
Mislim da je kod njega kvalitet peleta presudan,izradjuje ga od ugljeve prasineSvaka ti čast ti imaš energetski efikasnu kuću
Nije mi samo jasno kako moze Jan Brtka da ugreje kucu og 190 m2 sa temperaturom vode u sistemu od samo 40 stepeni! Kod mene u kotlu drzim temperaturu na 70 a u sistemu na 60 stepeni!
Kad pada na 50 do 45 u sistemu obavezno lozim. Ukoliko bi drzao temp. na 45 stepeni u sobama bilo bi sigurno ispod 20 stepeni a kod nas se to tretira kao hladno jer inace sobna temp. kod mene je 25-26 stepeni!
Samo tako je moguće ,ali temperatura kotla je sigurno stalno konstantnaIzolacija je u pitanju i to jako dobra. izolovan pod, zidovi od 50cm, stolarija koja 100% dihtuje, izolovan tavan.
Ja održavam temperaturu vode na 40 stepeni, jer ako ode gore u kući moram da otvaram prozore na kip da ne bi bilo preko 25 stepeni.
Ja imam takav gorionik na tavanu, moj pokojni otac je ugradjivao na liveni kazan za centralno, a potrosnja je bila oko 20-25 litara nafte za kucu od 80 kvadrata dnevno.Ima li neko pojma koliko bi mogla biti potrošnja peći na naftu za centralno grejanje kuće od 150 kvadrata?
I gde bi mogle takve peći da se nađu?
Tu se meni nesto ne uklapa . 100 kg uglja dnevno cena niska znaci niskokaloricni ugalj , tolika kvadratura 190 km plus garaza , nema izolaciju samo pvc stolarija nikako mi se ne ulapa pa da su prostorije 2m visine itd . Ja bih voleo da cujem nesto vise . Jer Ja kao i vecina ako cekam temperaturu od 40 u kotlu pingvini padaju u nesvest od hladnoce u kuci . Nemam izolaciju samo pvc stolarija
Na tavanu imam kao izolaciju sloj soje 30-40cm.. Kad sam lane prodao soju, bogami se osetila razlika.Čovek kaže da nema izolaciju , izolacija je cudo i u pogledu uštede ogreva i energije jer kad se jednom zagreje lako se održava . Tavan je bitan jer dok nismo postavili stiropor na tavanu sneg se topio s krova samo tako .