Nisam ja bio bas za to da se stavi grejanje na pelet . Ali brat i zena su me nagovorili. Brat je ugradio parno grejanje pre mene bar jedno 3god. Ima dobru izolaciju (zidovi 8cm Austroterm , tavan 10cm neki privatni stiropor) tako da kod njega se lozi svako vece kotao , kad je veca zima ujutru i uvece. Ja imam 10x12m kucu 2 sprata , izolacija zidova 10cm Austroterm , tavan mi nije izolovan , tako da sa tavana kroz plocu ulazi nenormalno velika kolicina ladnoce.
Sistem kao sistem sve se radi kao i za drva , samo sto ja imam taj trokraki ventil , a moj brat nema ( nemam pojma ni da li njemu treba ili ne). Isti majstor je uradio i meni i njemu , majstor je ok , dosta poznat u kraju i zivi samo od toga. Medjutim i on je kod mene bio po prvi put suocen sa tim novitetom , nije nikada pre toga postavio taj sistem na pelet. Medjutim veoma je lako doso do resenja . On poznaje u Cuprije nekog lika po nadimku Gasa koji povezuje elektroniku , gorionik , transporter , sonde , elektroniku za solarno grejanje itd. Na kraju je ispalo da je Gasa serviser BOSA a ja sam vec bio kupio bas taj kotao. Tako da je i to dosta bitno da tu elektroniku poveze njihov serviser. Kod mene se to desilo slucajno . A zasto je bitno evo videcete. Meni je posle godinu dana na gorioniku otisla neka elektronska ploca koja kosta 60e. Gasa je doso zamenio mi je tu plocu upozorio me na to zasto je otisla , i naplatio samo njegov dolazak od 50km u jednom pravcu 20e. Ploca je bila u garanciji , medjutim prodavnica koja mi je sve to prodala nikada mi nije dala garanciju za sve to. Sreca sto sam ja pao na njihovog servisera , pa je on sve to lepo upisao u svoje papire i on mi je priznao garanciju. Zato bi svima preporucio da ako se slucajno odlucite na pelet ipak svu tu elektroniku koja postoji da je poveze neko ko radi za tu firmu jer samo tako garancuja ce vaziti.