Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Ova je dobra dok sam lozio uvece ubacim balu a od gore neko drvo ili celu cepanicu tako da drzi celu noc.Ne grejem ja puno kvadrata,mislim da bi to bilo suviše,ili bi morao dodavati rezervoar za toplu vodu,a njega mislim da nemam gde...i sa ovim potrošim 6 bala maks..
Moze i teflon, ali meni se bolje pokazala kucina, prihvatam nove tehnologije ali ovo je jednostavno u praksi bolje, tesko je sa teflonom pogoditi perfektno da ne curi, par puta sam moram da skidam i vracam dok sa kucinom uvek sve iz prve.Može li teflon traka, umesto kučine?
Mora li sistem da se isprazni?
Послато са 2201117PG помоћу Тапатока
Jel ovaj može da radi na hladno ceđeno ulje,suncokreta,repice ?Gorionik na ulje/naftu/pelet teoretski može da se ugradi na bilo koji postojeći kotao. Nemojte se igrati sa samogradećim gorionicima bez adekvatne zaštite. Ja sam se grejao nekoliko sezona na gorionik koji sam napravio pa sam ipak iz bezbednosnih razloga prešao na fabrički gorionik. Jedan kolega sa foruma (koliko se sećam) nam je nastradao i preminuo zbog takvog sistema u samogradnji.GIERSCH Gorionik na staro ulje GU55
Univerzalni uljni gorionik serije GU namenjen je za više vrsta ulja: biljna, životinjska i mineralna. Upotreba tehnologije raspršivanja komprimovanim vazduhom omogućuje nam univerzalnost i to bez promena na mešalištu.www.etaz.rs
A sta kada kao ja imas i podno i radijatorsko grejanje i samo jednu pumpu odmah kod kotla? Onda ta pametna pumpa nema nikakve svrhe u ovakvom sistemu,ako ja dobro shvatam. Takva pumpa dolazi do izrazaja samo u kompletnom sistemu pametnih kuća ako dobro shvatam,u suprotnom joj ne vidim svrhu. Do pre nekoliko godina pumpu sam ukljucivao na pocetku sezone lozenja i gasio sam je sa prestankom loženja. E sa kotlom na pelet sam modernizovan i kotao je ukljucuje kada se temperatura u njemu popne na 45 stepeni i gasi je kada padne na 40°c.@ spajki
Da, sam si odgovorio. Dukej je upravu ima pwm modulaciju struje tako i menja protok po potrebi.
Moze se podesti da povecava ili smanjuje protok u zavisnosti od temperature spoljne, ili potisnog, povratnog voda ...
Dobra stvar je sto ima mod za podno i nije ti potreban balasni ventil da ugusis protok vode za podno.
Moze da se koristi i ovako, 2x je skuplja od obicne.A sta kada kao ja imas i podno i radijatorsko grejanje i samo jednu pumpu odmah kod kotla? Onda ta pametna pumpa nema nikakve svrhe u ovakvom sistemu,ako ja dobro shvatam. Takva pumpa dolazi do izrazaja samo u kompletnom sistemu pametnih kuća ako dobro shvatam,u suprotnom joj ne vidim svrhu. Do pre nekoliko godina pumpu sam ukljucivao na pocetku sezone lozenja i gasio sam je sa prestankom loženja. E sa kotlom na pelet sam modernizovan i kotao je ukljucuje kada se temperatura u njemu popne na 45 stepeni i gasi je kada padne na 40°c.
Na najmanjoj.Ko ima obicnu pumpu za podno grejanje, na kojoj brzini je najbolje da bude ?
Послато са SM-A025G помоћу Тапатока