Centralno i etazno grejanje.

Kod nas gas kosta puno vise nekih 44-45 din po kubiku, ima vise vlasnika gasne mreze , dok dode do stanovnistva, pa se svaki ugradi sa 1-2 din po metru kubnom, i eto skoro 10 din vise , nego recimo u staroj pazovi ili sajkasu!
Izgleda da zavisi odakle ko dobija gas.I kod kolege Kiraja je oko 40.Kod nas dođe oko 36,5.Ne da nas pljačkaju.Ulaz,izlaz suvoća,nečistoća,gustina,održavanje,kvalitet,pritisak-Samo ne pišu koliko ima vazduha u sistemu.Zato Najatović jedva krpi kraj s krajem.Sad nam kriva Ukrajina.Do sada korona.Uvek imaju izgovor za sve negativno što se dešava.Nafta ode dole.kod nas ništa.I mi sad treba da verujemo da je to zbog ruske operacije ili da uzmemo govnjave motke.Da vidiš kako bi se stanje poboljšalo.SNS po 100-200 autobusa šeta po srbiji i po 1000-2000ljudi plati da učestvuju u cirkusu.Verovatno nisam naveo ni mali deo troškova.Bolje da su potrošili taj novac na nešto korisnije.E ima da idem da glasam ali će listić biti nevažeći.Samo da smislim koju posvetu da napišem.Zadnji put sam glasao za Vuka 90-ih.

Izgleda da zavisi odakle ko dobija gas.I kod kolege Kiraja je oko 40.Kod nas dođe oko 36,5.Ne da nas pljačkaju.Ulaz,izlaz suvoća,nečistoća,gustina,održavanje,kvalitet,pritisak-Samo ne pišu koliko ima vazduha u sistemu.Zato Najatović jedva krpi kraj s krajem.Sad nam kriva Ukrajina.Do sada korona.Uvek imaju izgovor za sve negativno što se dešava.Nafta ode dole.kod nas ništa.I mi sad treba da verujemo da je to zbog ruske operacije ili da uzmemo govnjave motke.Da vidiš kako bi se stanje poboljšalo.SNS po 100-200 autobusa šeta po srbiji i po 1000-2000ljudi plati da učestvuju u cirkusu.Verovatno nisam naveo ni mali deo troškova.Bolje da su potrošili taj novac na nešto korisnije.E ima da idem da glasam ali će listić biti nevažeći.Samo da smislim koju posvetu da napišem.Zadnji put sam glasao za Vuka 90-ih.
Kada spominješ autobuse .Danas je kroz Bašaid iz pravca Zrenjanina za Kikindu prošlo oko 30 autobusa .Kikinda, koja je SNS grad mora da uvozi "pljekoše" iz drugih krajeva .

U Opovu je izgleda isto bio taj karavan.Zato sam te pitao.I to 20-ak novih i nešto iz Šapca i drugih mesta.

Molio bih kolege koje imaju kontakta sa Rumunijom da provere cenu drvenog i agro peleta tamo, ako mogu. Čuo sam za neke nerealno niske cene peleta tamo pa me zanima da li je zaista tako.

120€ na šleper bilo pre dve nedelje, ima i 180€ al ne može manje od 10t to je taj neki Ukrajniski jeftin koji valjaju Rumuni.

Ne isplati se ko troši manje od 10t.

Koji su troškovi da se taj pelet uveze u Srbiju? Ovo kod nas je ludilo sa cenama.

Kupljen plinski bojler konvencionalni protherm 24kw,pre 2 meseca. Pre toga grejanje bilo na ugalj i drva. Za sada utisci fantastični. Još uvek nisam našao najoptimalnije da ga uštelujem, ali svaka prednost na bilo koji drugi način grejanja. Kuća nema nikakvu izolaciju i prozori su stari drveni greje se oko 150 kvadrata. Nije mi jasno kako se grejete sa temperaturom od 35 stepeni, to nije ni za tuširanje dosta ali ok. Kod mene je trenutno na - 8,-9 55 stepeni.

jel imaš sobni termostat ili se greješ na temperatutu vode? ako imas sobni i staviš na recimo 22 i comfort mode, da li se kotao gasi? u uputstvu piše da se ne gasi već se samo smanjuje snaga. kako je zapravo u praksi? ili obrnuto ako je u eco mode a sobni termostat ne postigne 22 a temp vode dostigne 22 da li se kotao gasi?
da li je neko koristio R-MAG https://magnetipupin.rs/r-mag-za-bojler-protiv-kamenca/proizvod/42/ ovo nije loše za kamenac.
inače imao sam prilike da probam vodu posle ovog magneta http://obavezandetalj.com/proizvod/3/ i stvarno kao da piješ rosu voda je nekako mekša, pitka... Verujem da i ovaj RMAG radi na istom principu.

Poslednja izmena:
Imam ja izmenjivač sa grejačem za magnohrom bojler. Nije loše može se ugrejati lepo voda samo ne smeš da preteraš sa loženjem. Bolja varijanta je sa ugrađenim izmenjivačem veća površina izmenjivača ~ kraće vreme zagrevanja vode

Nazad
Vrh