xsale
Moderator
Zna li neko gde da kupim unutrasnja vrata od lozista za Sime?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
http://www.doming.rs/galerija/category/index.php?option=com_content&view=article&id=48:zeleznikZna li neko gde da kupim unutrasnja vrata od lozista za Sime?
sistem je pomeni dosta okHvala! Poznato mi je kako rade sistemi sa akumulatorom toplote, samo nisam znao da je "spajh" stručan izraz za to.
није стручан него на инвалидном немачком .. wärmespeicher је акумулатор топлоте као што си лепо и рекао .. стварно нема потребе да се гађамо сленгом на туђем језику.Nisam citao , posaljimi molimte linkHvala! Poznato mi je kako rade sistemi sa akumulatorom toplote, samo nisam znao da je "spajh" stručan izraz za to.
edit: Ne znam da li si možda čitao na es forumu kako je u samogrdanji takvu regulaciju uradio forumaš @tihi2. Skoro pa savršeno...
Ako sam dobro razumeo ovu Tvoju tvrdnju, ispada da na tučanim zidovima može da se prenese više toplote na vodu nego kod limenih (a da su površine dodira vode i metala iste)Kao sto znas da se u limenom kotlu voda grije samo sa one strane s koje plamen i toplina dodiruju stjenke dok se kod gusenog kotla zbog masivne povrsine i debelog mesa toplina prenosi na 100% dodirne povrsine sa vodom , druga stvar , guseni kotlovi imaju na svojim rebrima dodatna rebra koja povecavaju dodirnu povrsinu s plamenom , treca stvar , nikako ti lim koji je debel 3 mm ne moze da provede jednako topline kao gus koji je debel 10 mm i vise na nekim mjestima..

Tebi treba cevni termostat, kucaj to u google i naći ćeš već gde ima i pošto je. Možeš još kucati i nalegajući termostat i sl. Evo ti jedan primer: http://www.kupindo.com/Merno-regulacioni-instrumenti /9180448_Cevni-termostat-za-centralno-grejanje
edit: Pošto su ovi termostati namenjeni za uključivanje pumpe centralnog grejanja, oni imaju samo kontakte za uključenje ali ne i neki alarmirajući signal (svetlosni ili zvučni signal), koji će ti ukazati da je termostat uključio/isključio. Pošto je tebi potrebna alarmirajuća funkcija, to možeš provizorno rešiti sa npr. onim bežičnim zvoncetom koje kod Kineza može kupiti za 200-tinjak dinara. Termostat montiraš na cev koja izlazi iz kotla (vruća voda), na njegove kontakte prikačiš kontakte od prekidača zvonceta, a drugi deo zvonceta (prijemna jedinica) držiš tamo gde želiš da čuješ taj alarm. To je najjeftinija varijanta...