Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Kod nas je za evre na obraz a keš je za dinare. Opet bih zamolio da članovi kažu koliko su dali para a to cifra plus pdv ostave za knjigovođe.

53-54din za 5-30 su cene skoro totalno ispod trzista ako je na dovezeno. Sto vam se ponudi na toj ceni uzmite nema greske.

Uzeo za psenicu DAP 18:46 ,avans 103din kg, analiza kaze 80-90kg po kj za Fosfor.
Za kukuruz cemo tek da uradimo analizu.
Inace kod nas PSS sluzba nije dobila na tenderu da besplatno radi analizu(2700din po uzorku) vec to dobila neka firma iz BG.
A da bi ucestvovao na konkursima traze ti papir iz PSS da si radio uzorkovanje zemljista, kod njih,znaci mora da se plati . Ovi sto su dobili na tenderu ni neznam gde i kako do njih stici.

Sent from my WP32_Pro using Tapatalk

Koje preporuke idu za djubrivo (pred oranje i sadnju dunja) da nadomesti manjak P u zemljištu i koje su okvirne cene?

Nevezano za to, zanima me zna li se koja veštačka djubriva zakišeljavaju zemlju?

Covek trazi P, treba mu MAP, DAP, mali MAP..
Sto se tice P, treba proveriti Ph, jer u zavisnosti od Ph P moze biti lako dostupan/slabo dostupan/nedostupan pa moze biti bitnije raditi na Ph umesto na P.

Ph i P su mi oko 5, s tim da P treba da doguram preko 10 i to je sad jedinstvena prilika zbog oranja. K je oko 20 i to je taman, ali bi mogao kombinaciju PK (sa više P) jer se oba sporije krecu u zemljištu pre nego map, dap...

@Mihajlo jovičić je verovatno mislio na "kisela" djubriva... ;)

Sva su kisela djubrima osim kan. Baci map. Najjeftiniji dostupan fosfor. Sa ostalim ces nabacati i azota a to ti ne treba za dunju u prvim godinama. Kod mene je falilo i fosfora i kalijuma pa sam razbacivao map i kcl

Pa ima,ali spram kolicine fosfora,to je nista.Ako ti smeta azot vidi nadji 5:30 formulaciju.Koliko planiras po hektaru fosfornih djubriva ?.

Psss mi je dala preporuku 500kg/ha 6:12:24, ali zašto tu formulaciju ne znam kad mi je P - 5, a K - 20. Zato sam mislio nešto sa više P a manje K, isto 500kg/ha!?

Sva su kisela djubrima osim kan. Baci map. Najjeftiniji dostupan fosfor. Sa ostalim ces nabacati i azota a to ti ne treba za dunju u prvim godinama. Kod mene je falilo i fosfora i kalijuma pa sam razbacivao map i kcl
@Capone погледај добро ово што је колега написао. Ја нисам стручњак али мислим да дуња и обољева од због убрзаног раста у првим годинама.
Превише се нагрува азота па постане мање отпорна већ све даје у раст.
@radashin ове године креће са засадом дуње па и њега контактирај. Он је добар воћар.

Nazad
Vrh