Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Jel spomenuta tema da se ograniče marže u trgovini svim repromaterijalima pred proteste?
Jeste li svesni koliko bi to značilo

razlika je 80% zemlje koja je u kondiciji sa fosforom i kalijem na 2 do 3 godine ispostiti pa da ti ostane više novca u te 2 3 godine (a svejedno ako se ništa ne promjeni kroz 2 3 godine nećemo se glavnina nas ovime ni baviti) a razlika je devastirati 10 15 godina zemlju ne bacajući uopće pk gnojidbu. čak ću i dušik na kukuruzima i suncokretu smanjiti za 10 do 15%. koliko vidim u svijetu svi se ovime povode što dugoročno vodi do par % nižeg prinosa hrane u svijetu i taman toliko treba da pogura cijene za 15 do 20% prema gore naspram ove bijede.... žalosno je to što na tom rastu od 15 do 20% mora odumrijeti 70% ljudi u ovoj branši. znam crno razmišljam, ali kako mi se čini ovo vodi ka tome.

Ja kolko sam čuo "samo" su Kalijum zakinuli . Tako da je bio umjesto 15:15:15 u stvari 15:15:8 . Kasnije je predeklarisan kao takav . I ja sam taj kasnije uzimao i ispalo je kako sam očekivao . Naravno da nije u redu , al samo kažem , možda je bilo i drugih slučajeva , al ja sam čuo samo za taj da je kalijuma bilo manje.

Ja sam imao neobičnu situaciju ove godine,uzeo 3x16 rusku kao do sada lepo i kvalitetno djubrivo,čim sam otvorio vreću razočarenje,niti je to bila boja onih granula što sam nekada bacao,sa dosta prašine i svaki 10 džak nije bio dobro zavaren,više mi je ličila na 3x15 a možda i grešim al sam platio mnogo skuplje.

Kako znas? Jel noseno na analizi ili jednostavno imao si los rezultat prinosa gde si upotrebio njihov vestak?
Nemam šta da nosim.
Dobili smo turu uree sa ostalim materijalima, kamenje, opiljci od drveca, opušci od cigara....
Tovarili su sa bagerima sa neke zemlje i sve stpali u dzambo vrece i u dzakove.
Napatio sam se tada sa depozotorima na sejalici kao nikad, sve blindirano bilo.

Mogu da biram, njih necu

Nazad
Vrh