Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

A kako vam se čini granulacija?jel ima prašine?Meni treba za kroz sejalicu pa mi ne odgovara svako. Foskan max 36 me interesuje cena.

Kod mene nije bilo prasine, jedno od boljih djubriva u tom smislu koje sam imao. Mada ja sam ga jako brzo potrosio nakon nabavke, a doslo je kod mene odmah nakon sto je stiglo kod dobavljaca, zavisi verovatno i od toga koliko dugo se lageruje..

I meni deluje na papiru ,to me i plaši.
Poenta je uzehi prvi puti uveriti se da je ok roba. Da bi neka firma dobila dobru cenu mora uzeti količinu,ako uzmu količinu i ne mogu prodati nisu ništa uradili.Hoće i oni da se osiguraju kod dobrih koperanata. Nije Raci problem u mom selu dovući i vratiti šta treba od đubriva.Imamo tri otkupljivača od naših ljudi iz sela od njih 3 jedan ni ne radi skoro zemlju tj nešto malo nasledstva,šta on da radi i kako da naruči pa da mu ostane biće u problemu.
Ne znam kako je kod vas ali kod nas skoro jesenas osim na pšenicama nisi mogao videti rasturivač u ataru.
Zalihe su velike ostale uzelo se jako malo.Mene je strah da uzmem nepto sa zalihe pa da budem u problemu,jedne godine sam uzeo neki Timac sa zaliha kad je vio 80 za 40 u pola cene,nikad više u životu.

Poslednja izmena:
Phosagro djubriva su vrh. Mi već par godina kupujemo samo njihovo ,NP 20:20, ureu i map. Prašine je bilo samo u jednoj turi i to zanemarivo, tokom korone kad je bila frka sa djubrivom.

Lik sa kojim sada radim na svojih 1000ha koristi samo phosagro, sada je to ok. jer nemam jurnjavu sa djubrivom. Do tad je bila nemoguca misija naci na nasem terenu ta djubriva, jedino na sleper na drugu stranu.

Razmišljam da uzmem malo i AS đubriva, za prihranu pšenice. Cena je verovatno slična kao AN a ima samo 20% Azota ali zato ima dosta Sumpora. Da li ga je neko koristio i kakva su iskustva sa njim?

Amosulfan smo godinama koristili u drugoj prihrani pšenice, i svi rekordi koje smo postizali su bili baš sa kombinacijom uree i amosulfana.
Koristili smo ga i u suncokretu predsetveno i bili zadovoljni...

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Znam i ja da je nuzproizvod, takav je proces proizvodnje da ne može da se izdvoji. Činjenica je da radi posao.
Znam ljude koji su koristili Amosulafan predsetveno u kukuruzu pa su bili zadovoljni, lično nisam probao pa ne znam tačne rezultate.

Послато са SM-A217F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh