Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Imamo ponudu An po 44 rsd na kamion.Trenutno mi se uopšte ne razmišlja o veštaku.

To je već rađeno i isprobano.... Neka se rod i prepolovi a neće, na dobitku si, uzimajući u obzir koštanje full agrotehnike i koštanje iste gde ti na kraju od 5-6 tona ostane 500kg žita zarade, ako.......

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Komsija koji inace nikako ili slabo djubri njive je ove godine imao 5-6 t/h kukuruza bez grama djubriva, mislim da se jedino njemu isplatilo :ROFLMAO:
Sa druge strane, da je godina bila losa verovatno bi radio tarup umesto kombajna..

Ne bi radio tarup. Imam jednog koperanta, stariji je covek 10 godina sigurno, koliko ja znam a moza i vise, gram vestaka nije bacio. U proseku 1.500 do 2.000kg ima manje od mene po jutru. Ja bacam i osnovno i azot i sejem Dekalb i Pionir, a on seje domace bez djubriva. U prosloj godini gde smo imali prosek 3-3,5 tone manje vise u selu, i on je isto imao kao i svi... Ja licni tako raditi necu, ali korekcija kolicine djubriva ove godine ce biti, mozda i sledece, dok se malo ne ustale cene.

Blago onom ko posle njega bude radio tu zemlju.Video si i vidiš kakve su njive Laze pandura, on sigurno 20+godina ne baca ništa sem malo prihrane po ječmu ili pšenici, nikad nema ništa čak i u rekordnim godinama je ispod svih proseka.

Blago onom ko posle njega bude radio tu zemlju.Video si i vidiš kakve su njive Laze pandura, on sigurno 20+godina ne baca ništa sem malo prihrane po ječmu ili pšenici, nikad nema ništa čak i u rekordnim godinama je ispod svih proseka.
Upravo veštak je taj što devastira zemljište, za buduće generacije pre će sačuvati zemlju oni bez veštaka....
Ali to nećeš čuti od promotera na "predavanjima".

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Laza i ne obradi kako treba znas i sam. Cika Bati Jovanovic radim godinama sve kao i sebi na vreme obradu zemlje insetvu, samo bez vestaka, to su prinosi koje on ima kukuruza

Nas pokojni drugar mnogo godina nije bacio vise od 50kg 3x16 a prinos je mozda 5-8 crvenih manji po kj u kisnoj godini nekada jednak nekada i malo bolji od mene.. o obradi da ne pricamo, gruber 4 m sa 200 ks jedva 17cm.. mislim da nije bas vestak onakav kakav je bio… postoji nesto u prirodi sto djubri sume i livade koje se vremenom nakupe mnogo hranjive materije. Ne kazem, lepse je kada je sve to bujno i rodi rekord, ali mislim da ove i sledece godine mnogo kila u prikolici ne znaci mnogo para u novcaniku…

Čika Bata je držao krave i đubrio njive stajnjakom najmanje 50 godina.To se poznaje i ocrtava a dokle će ko zna.
Lazina zemlja ti je orjentir, ni Šecki je nije đubrio a ni ovaj što se vidi po usevima da nije dobro nikako.Uradi on sve na vreme samo zezne stvar jer špekuliše i filozofira.

Nazad
Vrh