Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

A mozes li posle da tuzis i koga ako nema tog sto si kupio? Koliko traje sud kod nas? Koliko bi dobio ostetu? Sve je tu jaaaako dug proces u ovoj nasoj drzavi...
E kolega ti si se već predao a nisi ni uradio analizu, sa takvim razmišljanjem i postupcima može svako da nas gazi i podjebava i to za naše rođene pare, najbitnije da smo mi bacili i da nam je savest mirna a za sve ostalo je kriv Bog, faktički đubrenje kao najskuplja i najbitnija agrotehnička mera (posle vode) ispada nebitna, kao i mnogo šta drugo, kako mi prelazimo preko bitnih stvari olako kao da pada sa neba, dobro mi i opstajemo.Nemogu da verujem da ne može da se nas deset skupimo i tužimo nekog za nešto a bacimo milione olako ali no.

Do koje povrsine Vam se to subvencioniše?

Послато са 21061119DG помоћу Тапатока

E kolega ti si se već predao a nisi ni uradio analizu, sa takvim razmišljanjem i postupcima može svako da nas gazi i podjebava i to za naše rođene pare, najbitnije da smo mi bacili i da nam je savest mirna a za sve ostalo je kriv Bog, faktički đubrenje kao najskuplja i najbitnija agrotehnička mera (posle vode) ispada nebitna, kao i mnogo šta drugo, kako mi prelazimo preko bitnih stvari olako kao da pada sa neba, dobro mi i opstajemo.Nemogu da verujem da ne može da se nas deset skupimo i tužimo nekog za nešto a bacimo milione olako ali no.
Kad bi tako razmisljao samo bi po sudovima isao i tuzio se. Ima jedan kod nas brojao da li ima u dzaku br biljaka suncokreta koliko je napisano na dzaku 🤣🤣

Do koje povrsine Vam se to subvencioniše?

Послато са 21061119DG помоћу Тапатока
Max 25000e ukupno mislim.
Neko je pitao za ostale ratarske kulture . Soja, repica ,suncokret bili oko 80e po ha plus premija 4 posto , kukuruz nista , jedino na sjeme kukuruza bilo prosle god 20 posto .
Nafta se odobrava regres na 100 lit po ha .
Cuo sam i da ce na mehanizaciju ici sa 30 na 40 posto .

Max 25000e ukupno mislim.
Neko je pitao za ostale ratarske kulture . Soja, repica ,suncokret bili oko 80e po ha plus premija 4 posto , kukuruz nista , jedino na sjeme kukuruza bilo prosle god 20 posto .
Nafta se odobrava regres na 100 lit po ha .
Cuo sam i da ce na mehanizaciju ici sa 30 na 40 posto .
40 posto je na kapitalne investicije ,nego da te pitam....čini mi e da ovo do sad nije moglo
(3) Обрачунски период за обрачун подстицаја, у складу са овим правилником, траје од истека рока за подношење захтјева за подстицајне мјере из 2022. године, па до истека рока за подношење захтјева за подстицајне мјере у 2023. години (повезивање периода).
Do sad se obračunski period obračunavao samo od datuma objavljivanja novog pravilnika osim za strna žita.Imam nekih ulaganja u sisteme navodnjavanja od prošle godine ali izvan roka za podnošenje zahtjeva.

Kad bi tako razmisljao samo bi po sudovima isao i tuzio se. Ima jedan kod nas brojao da li ima u dzaku br biljaka suncokreta koliko je napisano na dzaku 🤣🤣
Mogu samo dodati na ovo jedan komentar, dok nismo imali kontrolu setve, i pogledali br izbacenih semenki ( kukuruza ) nisam nikad ni obracao paznju na verodostojnost br zrna u pakovanju. Prosle god. sam posle dve parcele dao nalog da izbroje 4 vrece... i na moje neiznenadjenje , bilo od 7-12 % zrna po vreci manje. Niko se od nas ne cima jel zbog toga.. pa se pitam bi li se i semenska kuca tako nonsalantno ponasala da je kojim slucajem otislo isto toliko po vreci.. ali viska .... :unsure:

Mogu samo dodati na ovo jedan komentar, dok nismo imali kontrolu setve, i pogledali br izbacenih semenki ( kukuruza ) nisam nikad ni obracao paznju na verodostojnost br zrna u pakovanju. Prosle god. sam posle dve parcele dao nalog da izbroje 4 vrece... i na moje neiznenadjenje , bilo od 7-12 % zrna po vreci manje. Niko se od nas ne cima jel zbog toga.. pa se pitam bi li se i semenska kuca tako nonsalantno ponasala da je kojim slucajem otislo isto toliko po vreci.. ali viska .
To nije malo.

40 posto je na kapitalne investicije ,nego da te pitam....čini mi e da ovo do sad nije moglo

Do sad se obračunski period obračunavao samo od datuma objavljivanja novog pravilnika osim za strna žita.Imam nekih ulaganja u sisteme navodnjavanja od prošle godine ali izvan roka za podnošenje zahtjeva.
Jel to mislis na kapitalne inv ili redovne mjere ?
Navodnjanje spada u kapitalne?

Citirano je iz nacrta novog pravilnika...nije definisano na koju mjeru se odnosi obračunski rok.Znam da je navodnjavanje kapitalna inv.

Jel ima neko broj od Linzer ispostave u Smederevu? Ima jedan broj na koji sam ranije zvao, ali niko se ne javlja.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Nazad
Vrh