Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Nisu ih osiromašili već malo iskrenije pišu sastav djubriva. Jesenas je urađeno dosta analiza djubriva pa su se neka 16x16x16 na analizi pokazala kao 8x9x15. Video sam i rezultat od 6x12x24 da je po analizi ispalo 5x2x23. Ja ću definitivno nešto hemijskih preparata dati ove godine na analizu. Tu tek verujem da ima svega i svačega.
Spajki, sem troškova za analizu, i tačnog saznanja šta imaš u džaku, jel dobiješ neki popust od prodavca ili kogaveć?

Pričao sam ovih dana sa 3 drugara, svi idu u predstojeću setvu bez đubriva. Na crtu niko ne daje a keša nema.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Ne znam šta se očekuje sa takvom setvom. Sa obzirom na cene arende koje su otišle gore i sve što još treba uložiti.

Ma ima u magacinu džakova i dobre stare rizle malo pomesaju ono 5 5 5 npk ni ne trena više ko će da kontroliše i onako gseljaci bacaju u prolece pa se fosfor neće spusti u zonu korena a i možda bude suša ko će da primeti elem epilog krajnji ishod je isplaćena fabrika plus zarada a magacini očišćeni od otpadnog kamena i starog najlona koje bi bio trošak izvoziti na deponiju jbg ekologija

Ma ima u magacinu džakova i dobre stare rizle malo pomesaju ono 5 5 5 npk ni ne trena više ko će da kontroliše i onako gseljaci bacaju u prolece pa se fosfor neće spusti u zonu korena a i možda bude suša ko će da primeti elem epilog krajnji ishod je isplaćena fabrika plus zarada a magacini očišćeni od otpadnog kamena i starog najlona koje bi bio trošak izvoziti na deponiju jbg ekologija
Samo za rizlu nisi u pravu.Azotara dok je namesavala,sve je bilo kako treba.

Pa to dok je mesano onda ima rizle pa se šareni u džaku jedino kompleksna npk je jednobojna granula , npk imaš mešana i kompleksna dva tipa istog djubriva a ljudi sve zovu mešavina ono jes slično ali ni nalik

Jedna godina bez đubriva nekako i može, ima još potencijala u zemlji od ranijeg đubrenja ali par godina bez njega, mislim da bi prinos počeo rapidno da pada.

Nazad
Vrh