Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Купио данас у БЦМ Идвор руску "шеснаестицу" паковану у "Промисту" за 105 дин/кг.

На врећи, осим онога што већ има стандардно штампају на самој амбалажи када је производе, има јо нешто - уместо оних којекаквих датума, смена које су паковале или шта већ штампају када пакују ђубриво, има одштампано нешто што нисам виђао: "Septembar Konvoj FORTUNATE". Појма немам шта им то значи - да л' да сам "срећни син" (илити "Fortunate Son" - стара песма "Криденс Клирвотер Ривајвла") што сам "у'ватио" мало прашка на стању ил' шта већ. ;)

Купио данас у БЦМ Идвор руску "шеснаестицу" паковану у "Промисту" за 105 дин/кг.

На врећи, осим онога што већ има стандардно штампају на самој амбалажи када је производе, има јо нешто - уместо оних којекаквих датума, смена које су паковале или шта већ штампају када пакују ђубриво, има одштампано нешто што нисам виђао: "Septembar Konvoj FORTUNATE". Појма немам шта им то значи - да л' да сам "срећни син" (илити "Fortunate Son" - стара песма "Криденс Клирвотер Ривајвла") што сам "у'ватио" мало прашка на стању ил' шта већ. ;)

То значи да џубриво је стигло с тим бродом. Ја сам приметио да на сваку џубриво опаковано из Промиста је означено с ким бродом је стигао.
Ваљда то раде из сигурности да ак доџе до нека зебанција са квалитет џубрива као прошле године. Да знају тачно из која пратка је то џубриво.

Иначе баш тај брод је стигао почетак Септемвра у Констанци. Значи узео си екстра пресно џубриво :D

То је била једна од мојих претпоставки, али немам никакве потврде да је то тако, осим овога што си ти написао.

Па ја имам код мене џубриво из три брода. Све три пратке сам проверио и сви нјих су били утоварени из Русије а истоварени на лука Констанца.

Тако да мислим да 90% тај натпис означава то.

Rekordna prodaja djubriva.
Kaze mi prijatelj koji je prodavac za jednu našu kuću.
Nikada nije ovoliko prodao .Sad ko koga tu je.e ne znam .Ovamo nije rodilo 'ovamo rekordna prodaja.
Kod nas se i dosta mašina ove godine kupilo.

Uzima se za setvu psenice, cisto sumnjam da ce ostati isti promet kad stigne na red zaoravanje veštaka 😉

Rekordna prodaja djubriva.
Kaze mi prijatelj koji je prodavac za jednu našu kuću.
Nikada nije ovoliko prodao .Sad ko koga tu je.e ne znam .Ovamo nije rodilo 'ovamo rekordna prodaja.
Kod nas se i dosta mašina ove godine kupilo.
Bila je rekordna setva suncokreta a uglavnom svi posle suncokreta seju pšenicu pa odatle i rekordna prodaja NPK za setvu pšenice

Jedan od razloga je sto se ljudi boje da nece biti djubriva, pa kupuju masovno, a od skupog djubriva je gore samo da nema djubriva

Kukuruza vrsemo od 260kg/kj do 4000kg/kj. Na 4000 drz ne daj, na 260kg je pitanje tarup ili kombajn.

aktuelno urea i npk

Nazad
Vrh