Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Mozda bilo nekad 39 din je kg..
Meni njin šofer dono ugalj prošle nedelje zato i imam broj telefona,i pitam ga pošto pelet on kaže nije siguran dal je 25 il 26 dinara kg..verovatno je nešto pobrko.. inače je ovde kod nas 3x16 87 dinara mnogi govore da će ga bacati mesto ureje.

Nije strasno to što je djubriva skupa ,to što nam nije rodilo je nešto drugo,a strasno će da bude ako nam na jesen budu cene kao pre dve godine e tu ima da ga ispusimo.

Сећате се оне старе форе: "Мени гориво увек кошта исто - ја увек сипам за хиљаду динара."?

Ако никако другачије, мислим да ће људи куповати ђубрива за новце за које су куповали и ранијих година, па макар било то 50, 70 или 100 кила по ланцу.

Pre par godina ja i drugar radili neku drzavnu zemlju ja sejao njegovo i moje, imam na sejalici kutije za djubrivo, uzeo dkc 5830 ako se ne varam, posejao na 21 i u kutijama stavio san 150 kg po jutru... Nakon 7 dana sejemo kod njega, nastavljamo od mene, on uzeo neko staro seme pionir singenta i jos neko ne secam se vise, na 21 razmak, uglavnom u kutije stavili 75 kg sana po jutru, na kraju i kod njega i kod mene je bilo 6500 kukuruza po jutru... Prskano laudisom istog dana, spartano istog dana... Parcela 30 ha... Sve mi se cini da to sto dobijamo je obicno kamenje... Ove sezone sam zaorao 150 kg mapa po jutru u prolece bez azota, prinos 4000 kg po jutru... Sledece godine kukuruz ide na psenicu samo, mislim da nece dobiti nista azota...

Dve godine koristim, ili bolje da kazem bacam, vestacko djubrivo od Timaka. U pitanju je bila formulacija eutofertil top34. Apsolutno nikakvih vidljivih rezultata. Takodje ni u upotrebi tecnih folijarnih djubriva istog proizvodjaca.
Ovo je sve u poredjenju sa mapom.
Sto se mene tice Map je jedino djubrivo koje daje vidljive rezulrate.

Kada ima stvarnu formulaciju 12:52

Послато са SM-N970F помоћу Тапатока

Mislim da Map ima stvarnu formulaciju ,barem ovi mapovi koje sam do sada nabavljao.Prvi map sam nabavio preko Žitomedija -Kula.Uvozili su ga iz Rusije a koristili su ga za spravljanje mešanog NPK.Posle sam kupovao na crno iz barži .Pakovanje je bilo od 50-60 kg .Merili smo praznu i punu prikolicu.Davali smo na analizu i uvek je bio dobar.

Map se uvek pokazao kao najbolje resenje u nasim uslovima. Nisam nikad kupovao map sumljivog porekla i proizvodjaca, al znam gde god je koristen map tu su rezultati bili vec iduce godine uocljivi. Mimo svih analiza i preporuka, al se meni najbolje polazalo kad je fosfor u suvisku. Cim fali fosfora odmah je i usev kilav.

Veruj mi da gde po njihovim analizama nema bar 50 g fosfora nema ni roda, atamo gde su reklida tosican e tu je tek razvalilo i to godinama u nazad.

Nazad
Vrh