Cene veštačkog đubriva u vašem kraju.

Ova kombinacija je bas interesantna (mislim 10-26-26). A i cena je sasvim ok - mislim sto se trenutnog stanja tice.
Ko to proizvodi? (a ko (pre)prodaje?)
Mislim da je to ova kompanija,Ruska.

Mislim da je to ova kompanija,Ruska.

Hvala na informaciji!
Upravo pricamo kroz pp s kolegom, da smo mi koristili njihovu 3x16, ali nisam imao onu drugu opciju (10-26-26). Ako bi imao mogucnost da nabavim (mislim kao i 3x16, da ne vucem "izdaleka"), to bi bio pun pogodak. Mislim i ulozeno-dobijeno mi se vise svidja ova kombinacija... 55 smo dali za 3x16, a ovde - kako cujem - ~63 je 10-26-26... vise aktivne materije za (malo) vise para... No, prati cu iduce godine...

Ova kombinacija je bas interesantna (mislim 10-26-26). A i cena je sasvim ok - mislim sto se trenutnog stanja tice.
Ko to proizvodi? (a ko (pre)prodaje?)
Meni je zanimljiva sto ne mora mnogo kila za dovoljno materije, recimo 150kg menja 250kg 16 kinje sto je idealno za zaoravanje, naravno azot ne racuma i onako ce otici do aprila! Moze i pod strnine ko voli rano da "arbara" sa ureom 😂 dok jos ni dedamrazovi cestito nisu otisli 😂

Код нас стопирана продаја вештака..кажу иде горе цена...изгледа да ће ове године ићи пола планираних количина, ако се настави овај тренд черупања нас са ценама репроматеријала...

Zvao prodavnicu Tomsin u selu za seme pšenice i onda pitam i za cenu đubriva, kažu nema cene. Stopirano do daljnjeg, čeka se nova cena.
Hoćete vi soju po 80 i kukuuz po 30, e sad će i đubrivo po 100, čisto da se lakše vraća kusur.

Ко може да буде памета и да зна оћел или неће на пролеће бити поскупљење...Ем мали род, ем им се дигао да нам све узму....бити ће ово изгледа диејта за биљке...

@lucky
Gde je to bila 600e tona? vrati se nazad u postovima na pocetak 2012 i pogledaj cene
Sada sam pogledao postove i cena je kod nas bila između 4500 i 5000din za 100kg. Fora je što je taj pik cene na svetskom tržištu trajao samo 2-3 meseca nakon čega se cena stabilizovala na nešto preko 400$ po toni tako da se kod nas to nije toliko osetilo. Takođe, nema postova o ceni đubriva između 16 aprila i 13 avgusta 2012, tako da ne znamo šta se dešavalo u tom periodu.

vrlo lako se mozes setiti da ta cena kod nas nije postojala nikad...evro je bio i tada kao i sada otprilike isti,dakle trebalo bi da je bila 70din po tebi a to nije bila sigurno,ako gresim neka me neko ispravi-nije greda

Pa kod nas se
vrlo lako se mozes setiti da ta cena kod nas nije postojala nikad...evro je bio i tada kao i sada otprilike isti,dakle trebalo bi da je bila 70din po tebi a to nije bila sigurno,ako gresim neka me neko ispravi-nije greda
Gde sam to ja rekao da je cena kod nas bila 70din? Ja sam samo rekao da je na svetskom tržištu bio pik cene preko 600$. Kod nas se većina uree primeni do kraja marta tako da je urea nabavljena ranije, verovatno po cenama od kraja prethodne godine. Pik je bio od marta do maja a tada verovatno niko kod nas ne uvozi.

Nazad
Vrh