Cene teladi

I ode dole 30%. Zasto, jel samo kukuruz u pitanju ili ima jos nesto? Vidim traze se, nema ih, a cena dole, malo nelogicno.

Stikan podao blizance,postvljao sam i oglas ovde na forum,dva muska,u tipu simentalca,hranjeni do 3.nedelje mlekom,posle milsanom,vec su uveliko jeli,imali 7 nedelja i otisli za 550 eura,kilazu ne znam.da li je istina da blizanci dosta sporije napreduju?

Ne znam da li uvek vazi da blizanci sporije napreduju, ali imam primer toga kod mene u stali trenutno. Kupio sam 10 teladi u aprilu prosle godine slicnih kilaza. Tu si dva blizanca. Oni i jos jedan nemaju jos 500kg, dok sam 4 prodao pre mesec dana imali su prosek 554kg.

I kod mene isto terali normalno do neki 300kg onda stali ,njini parnjaci imali oko 600kg a oni ostali ispod 500 kad sam ih prodavo.Tako da verovatno nesto ima sa blizancima kad se to vecini desava.

To je dobro ovima kojima oteli krava dva i koji prodaju, ali ne ovima koji ih kupe za tov ako stvarno postoji nesto zbog cega slabije napreduju :)

Imao sam blizance u tovu i nisam primetio razliku u prirastu u odnosu na druge. Sada imam bliznakinje u odgoju za priplod pa ću videti kako će ispasti. Video sam kod prijatelja par već odraslih krava, bliznakinja koje se po njegovim rečima ni po čemu ne razlikuju od drugih.

Evo da se nadovezem na temu blizanaca,kada sam ostavio bliznakinje za priplod obe su otelile,i to po dvojke,a veterinari se sve cudili,e koji je to bio dozivljaj odjednom puna stala bila,ali sam imao i slucaj dvojke koje sam stavio u tov i za celo vreme tova nisu mogli da naguraju njih dva 600kg,da napomenem da nisu jeli razne premikse i da nisu bili od vestackog osemenjavanja,mozda bi tada nesto bilo i drugacije.

Danas sam prodao dva zenska telad po 230.din do 160kg. Za svaki kilogram preko skidali su mi po dinar.

Nazad
Vrh