Cene komponenti za stočnu hranu

Do nedavno sam kupovao sojinu sacmu (becejsku) po 49 din/kg. Danas kad sam otisao u prodavnicu doziveo sam veoma neprijatno iznenadjenje, nova cena 57.5 din/kg.
Ima li jos takvih slucajeva ili da trazim drugu prodavnicu?

Generalno su skocili soja,sacma i griz.To je jos i dobra cena.:osmeh: Naravno ukoliko je kvalitet dobar.Ja placam 59,ali stvarno pravu Becejku u ljuspicama.

Gledam izvestaj sa berze, soja skocila na 48,00 bez pdv a kako pera kaze sacma 60,00 pa to samo kod nas ima da je nus proizvod da ne kazem odpad skuplji od sirovine

Sprema se teren za uvoz GMO soje,da narodu toboz pojeftini.Pre toga smo izvezli nasu.Nije mi jasno kako moze da nam fali sojine sacme,kad nam je stocni fond bar prepolovljen u svim svojim granama.Sta bi bilo da ne izvozimo telad,da ih sve tovimo,da prasica ima u izobilju,a svedoci smo da su deficitarni.Eno u Metrou na akciji prasici poreklo Spanija.Tovljenici deficitarni,manjka i pilica,izvoz mesa stao,a soje manjka.Neko odje lud.

Suncokretova sacma 33% 32din kg stocno brasno 600 din 30kg , sojina sacma 60 din kg , bala deteline 200din ,kukuruz 21din kg , premixi stalno poskupljuju .

Pre neki dan svratim do gebijevog distributera da uzmem neke premikse, usput pitam za cenu sojine sacme, kad mi je rekla 68,5 ostao sam bez teksta. Sreca pa je trenutno ne kupujem, ali za mesec dva ce mi opet trebati. ::jako_besan::

Sojina sacma 78din kg, suncokretova sacma 40 din kg, stocno brasno 750 din vreca 30kg, to moze samo kod nas cena nusproizvoda duplo veca nego cena samog proizvoda.

Kod mene u radnji soj. sac. je 90,0 din pakovanja 10/1 i 5/1 kg. Sledeca isporuka ide gore. Sojara Becej: soj. sacma u rinfuzu 70,36 bez PDV-a znaci sa PDV 83,03 din. za kg.

Nazad
Vrh